Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

O Μεγάλος Σκακιστής

Ας απαριθμήσουμε τα κατορθώματα του Μεγάλου Σκακιστή.
 
Αλβανία: κατευνάζει Ράμα, προσπαθεί να κάνει τις παράνομες διώξεις κατά Μπελέρη και της επίσημης Ελληνικής μειονότητας “Ευρωπαϊκό πρόβλημα”, τρώει φατούρο από ΕΕ & ΗΠΑ, βάζει Γεραπετρίτη να κάνει συνεχείς παιδαριώδεις δηλώσεις “περί Ευρωπαϊκού κράτους δικαίου”, επιτρέπει σε Ράμα να κατέβει Αθήνα και να κάνει επικοινωνιακό σόου σε Ελληνικό έδαφος ανενόχλητος. Με μια κίνηση φτηνής εκλογικής ιδιοτέλειας, βάζει Μπελέρη υποψήφιο Ευρωβουλευτή.
 
Αποτέλεσμα: ο Μπελέρης σαπίζει σε Αλβανική φυλακή για ενάμιση χρόνο, έχει εκπέσει του νομίμου και δημοκρατικά εκλεγμένου αξιώματος του, ο Ράμα σχεδιάζει να τον αντικαταστήσει με εκλεκτό του, οι πιέσεις προς την επίσημη Ελληνική μειονότητα συνεχίζονται.
Έχουν μείνει κάτι Συρίγοι να υποστηρίζουν ότι ο Ράμα είναι σε δύσκολη θέση και ότι τώρα θα τον ξεσκίσει ο Μπελέρης από το Ευρωκοινοβούλιο. 
 
Ο Ράμα γελοιοποίησε ολοκληρωτικά την Ελληνική εξωτερική πολιτική στα Βαλκάνια, κάνοντας πάσα στα...
Σκόπια: …τα οποία, με το που έβγαλαν καινούρια κυβέρνηση, άρχισαν τις γνωστές παπαριές περί “Μακεδονίας” σε επίσημες και ανεπίσημες δηλώσεις και κείμενα, βγάζοντας αυθάδικα την γλώσσα στον Μεγάλο Σκακιστή και τους αξιολύπητους αξιωματούχους του. Και πάλι ο Μεγάλος Σκακιστής προσπαθεί να εμπλέξει τους ενήλικες (ΗΠΑ & ΕΕ) για να κάνουν ντα το ατίθασο μούλικο. Εκτός από κάποιες χλιαρές δηλώσεις, και πάλι φατούρο.
 
Αποτέλεσμα: οι Σκοπιανοί πλέον δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα, παραβιάζοντας συστηματικά την κατάπτυστη ΣτΠ. Και φτάνουμε στο αισχρό παράδοξο, να ικετεύει ο Μεγάλος Σκακιστής τους ανθυποκατσαπλιάδες των Βαλκανίων να τηρήσουν την συμφωνία που ο ίδιος καταψήφισε γιατί δεν έχει τα κότσια να την καταγγείλει και να βάλει το υβριδικό αλβανοσλαβικό συνονθύλευμα στην θέση του. 
 
Τουρκία: Με εκκίνηση την “Διακήρυξη των Αθηνών”, ο Μεγάλος Σκακιστής έχει ανακηρυχθεί στον μεγαλύτερο ξεπλένη του Ερντογάν και του φασιστικού αναθεωρητικού Τουρκικού καθεστώτος σε όλη την περιοχή (αν όχι παγκόσμια).
Παραβιάσεις σε αέρα και θάλασσα, casus belli, Τουρκολιβυκό σύμφωνο, “Γαλάζια Πατρίδα” στα σχολεία, καθημερινές εμπρηστικές και απειλητικές δηλώσεις, ξέφρενοι εξοπλισμοί, καινούριες βάσεις απέναντι από Ελληνικά νησιά στο Αν. Αιγαίο, συνεχείς λαθρομεταναστευτικές ροές από Αιγαίο και Λιβύη, επιθετικές παρενοχλήσεις νόμιμων Ελληνικών δραστηριοτήτων σε Ελληνική ΑΟΖ, Τουρκικά αλιευτικά να ψαρεύουν παράνομα σε απόσταση αναπνοής από Ελληνικά λιμάνια, απειλές για “Τουρκικά θαλάσσια πάρκα” στο μέσο του Αιγαίου και βέβαια, συνεχής απειλή και πίεση στην Κύπρο με την συνεχιζόμενη παράνομη εισβολή και κατοχή να είναι η βάση για την Τουρκική στρατηγική για επίσημη διχοτόμηση και ολοκληρωτική κατοχή.
 
Όλα αυτά, ο Μεγάλος Σκακιστής τα έχει βάλει ανάμεσα σε δυο φέτες κατευνασμού, soft power και ακατάσχετου ραγιαδισμού με σως ΕΛΙΑΜΕΠ και τα καταβροχθίζει ασταμάτητα με βουλιμία. Τείνοντας χείρα φιλίας στον θύτη της, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που δεν έχει, ακόμη, δημοσιεύσει χωροταξική οροθέτηση για θαλάσσιες ζώνες (ενωσιακή υποχρέωση). Η φιλία πάνω απ όλα.
 
Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να εκφοβίσει 😂τους Τούρκους, βάζει τον Γεραπετρίτη να δηλώσει ότι η Ελλάδα δεν θέλει με τίποτε να υπάρξει κρίση και δεν πρόκειται να αντιδράσει στρατιωτικά διότι, έτσι κι αλλιώς, αυτό θα οδηγούσε σε Ελληνική υποχώρηση 🥸
 
Αποτέλεσμα: ο Μητσοτάκης είναι ο μόνος, πλέον, παγκοσμίως, που ακόμη πιστεύει στην "Διακήρυξη των Αθηνών”. Σε αντάλλαγμα, οι Τούρκοι πουλάνε οπλικά συστήματα και στρατιωτική συνεργασία σε όλα τα Βαλκάνια, περικυκλώνοντας στρατηγικά την Ελλάδα. Προσεχώς, πτήσεις Μπαϊρακτάρ σε Ιόνιο και Ελληνοσκοπιανά σύνορα, Τουρκικά υποβρύχια να αναδύονται ανοιχτά της Κέρκυρας και το Αναντολού σε ασκήσεις στα ανοιχτά της Κεφαλλονιάς.
 
Λαθρομεταναστευτικό: με βάση τον δεδηλωμένο αντινατιβισμό του Μεγάλου Σκακιστή, η κυβέρνησή του συνεχίζει απρόσκοπτα την καταστροφική πολιτική των ανοιχτών συνόρων (με ένα μικρο διάλειμμα στην πρώτη θητεία ΝΔ).
 
Ο φράχτης στα Ελληνοτουρκικά σύνορα ακόμη φτιάχνεται (εδώ και τέσσερα χρόνια), το Λιμενικό έχει μετατραπεί σε ταξί λάθρο, οι διακινητές κάνουν σαφάρι στον Έβρο, η Γαύδος μετατρέπεται σε νέα Λαμπεντούζα, οι ροές έχουν αυξηθεί (με βάση επίσημα στοιχεία) πάνω από 100% από το 2023, μεγάλες περιοχές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πλέον είναι αφροασιατικά γκέτο, η εγκληματική δραστηριότητα των λάθρο σπάει τα κοντέρ καθημερινά, οι Πακιστανοί γίνονται κράτος εν κράτει (απειλώντας και τις σχέσεις με τον στρατηγικό εταίρο Ινδία), οι ΜΚΟ ακόμη αλωνίζουν ανενόχλητες (εκείνο το μητρώο και η έρευνα εισαγγελέα τι έγιναν;), η παροχή ασύλου έπιασε το 70%, ο ανεκδιήγητος λαθροφάγος Άδωνις (που ούρλιαζε για απελάσεις μέσα σε 6 μήνες) έπαθε αμνησία και πέρασε νομοσχέδιο για νομιμοποίηση χιλιάδων λάθρο, το σίχαμα Καιρίδης έβρισε την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού σαν “επαγγελματίες ανησυχούντες”, ο Μοσκώφ μοιράζει πλαστελίνες σε αμούστακα τριαντάχρονα ανήλικα και η Τασία, μετά από αποτυχημένη πλαστική εγχείρηση και προσπάθεια αλλαγής ταυτότητας, πλέον γυρίζει τα κανάλια σαν "Σοφία Βούλτεψη” για να μας πείσει ότι πρέπει να φάμε το αγγούρι γιατί είναι για το καλό μας.
 
Και έρχεται ξαφνικά ο Σολτς και γκρεμίζει το όνειρο του Μεγάλου Σκακιστή για μια "πολυπολιτισμική κοινωνία” (με το αζημίωτο για γνωστούς και φίλους).
Και ξαφνικά, ο Μεγάλος Σκακιστής, καταλαβαίνει απότομα τα βασικά της σκληρής πραγματικότητας.
Όταν εκχωρείς, εθελοντικά και ολοκληρωτικά, την εθνική σου κυριαρχία σαν ανεξάρτητο κράτος σε τρίτους, δεν σε υπολογίζει κανένας. Ούτε καν κράτη-σκύβαλα.
 
Όταν έχεις καταντήσει συγγραφέας άνοστων ραβασακίιων στην Ούρσουλα σε όλους τους τομείς δικής σου ευθύνης, αντί για επιθετική υπεράσπιση των εθνικών σου συμφερόντων, σε χλευάζουν όλοι.
Όταν επιμένεις σε πολιτικές ξεκάθαρα αντίθετες με την συντριπτική πλειοψηφία του εκλογικού σώματος, οι δημοσκοπήσεις γίνονται ο χειρότερος εφιάλτης σου, προαναγγέλλοντας το πολιτικό σου τέλος.
 
Όταν δεν καταλαβαίνεις, σε επικοινωνιακό επίπεδο, την ζημιά που σου κάνουν απίθανα χρέπια στυλ Καιρίδη, Μοσκώφ, Βούλτεψη, Γεραπετρίτη, Παπαδοπούλου και Σχοινά που προσπαθούν καθημερινά και με απέραντο θράσος να πείσουν τους Έλληνες ότι η εθνική τους εξαφάνιση είναι προς όφελός τους, τότε αποδεικνύεις ότι είσαι απλώς ένας υπερεκτιμημένος ντενεκές που ανερυθρίαστα πούλησε γιγαντιαίες ποσότητες σανού στους Έλληνες ψηφοφόρους ενώ είχες την ευκαιρία, με κλινικά νεκρή αντιπολίτευση, απόλυτο έλεγχο των ΜΜΕ και 41% στην κάλπη, να βάλεις επιτέλους την χώρα σε τροχιά απογείωσης.
 
Όταν έχεις διαλύσει τα πάντα στην χώρα σου για φιλικά χτυπηματάκια στην πλάτη και άδειες υποσχέσεις για κάποια θέση στην ΕΕ, δεν σε σώζουν χειροκροτήματα στο Κογκρέσο και 3 ξένες γλώσσες. Παραμένεις ο τελευταίος τροχός της αμάξης.
 
Και φτάνει πλέον ο Μεγάλος Σκακιστής, να απειλεί (ΛΟΛ) την Γερμανία και να κλαψουρίζει για “Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη” επειδή ο Σολτς δείχνει να θέλει να κάνει το αυτονόητο.
 Να σταματήσει την αυτοκτονική πολιτική των ανοιχτών συνόρων. Και βέβαια να προσπαθεί να επιβιώσει πολιτικά ο ίδιος.
 
Και τελικά συνειδητοποιείς ότι δεν είσαι ο Μεγάλος Σκακιστής.
Αλλά ο Μεγάλος Χρήσιμος Ηλίθιος.
Και έτσι θα μείνεις στην Ιστορία.