Θεωρείς πως με την ανάθεση του υψίστου αξιώματος σε γυναίκα, ολοκληρώνεται "επί τέλους" αυτός ο αγώνας και στην χώρα μας.
Γυναίκα στον ύψιστο βαθμό του μηχανισμού κρατικής εξουσίας, γυναίκα αρχηγός κράτους σημαίνει πως επί τέλους η Μητριαρχία διαδέχεται την Πατριαρχία.
Όμως ποιά Πατριαρχία διαδέχτηκε; Υπήρξε Πατριαρχια στην Μεταπολιτευση; Οικογενειαρχία μπορεί, Πατριαρχία όχι. Διότι αυτοί που ηγήθηκαν δεν είχαν ουδέν από τις αξίες που ενσαρκώνει η ανδρική φύση. Δεν είχαν θάρρος και τόλμη, δεν είχαν στρατιωτική αρετή, τα απαλά τους χεράκια δεν γνώρισαν τον μόχθο, η γενιά τους δεν άφησε Δημιουργία, παρά μόνο στάχτη και καμμένη γη.
Και την αντικατέστησε η Μητριαρχία; ποια Μητριαρχία; αυτή που χαρακτηρίζεται από γονιμότητα και επίσης δημιουργία; αυτή που γεννά παιδιά και αγωνίζεται για το μέλλον τους; αυτή που για το αύριο των τέκνων της, θα δώσει λυσσαλέους αγώνες στο παρόν; θα σας πω τι σημαίνει Μητριαρχία:
Μητριαρχία σημαίνει Ελένη Ιωαννίδου από την Κυπαρισσία. Η οποία όταν σκοτώθηκε στον πόλεμο το '41 ο γιος της ο Ευάγγελος, έστειλε μήνυμα στα τέσσερα παιδιά της που ήδη πολεμούσαν, να εκδικηθούν τον θάνατο του αδερφού της. Και είπε στον Κορυζή πως έχει αλλά τέσσερα παιδιά στο σπίτι, νεώτερης κλάσεως, που ανέμεναν σαν λιοντάρια να ριχτούν στον πόλεμο. Εννέα παιδιά. ΕΝΝΕΑ. Για τον πόλεμο, για την Πατρίδα, για την Ελευθερία.
Τώρα, να μιάνουμε την μητριαρχία με αυτό το ον, που διορίσανε να κάθεται εκεί στα σαλόνια της Ηρώδου του Αττικού παρέα με τη γάτα της;
Μην υποτιμάτε την γάτα. Υπάρχει σημειολογία.
Βλέπετε, η 'Κατερίνα, κρατάει από σόι. Αρεοπαγίτης μπαμπάς, τράβηξε τον ίδιο δρόμο. Πάτησε στα σωστά μονοπάτια αφού γράφτηκε στην ΚΝΕ που τότε λεγόταν "Ρήγας Φεραίος", (τώρα ίσως να την ονόμαζαν "Γεώργιος Φλόυδ") και μόλις τέσσερα χρόνια από το πτυχίο της διορίστηκε ως εισηγήτρια στο ΣτΕ. Η ανέλιξη της υπήρξε σταθερή, σύμφωνα με τα έτη που πέρασαν, έως ότου έφτασε σε θέσεις κλειδιά όπου εκεί μπόρεσε να "ξεχωρισει".
Να ξεχωρίσει για παράδειγμα υποστηρίζοντας τον Νόμο Ραγκουση για την απόκτηση Ελληνικης Ιθαγένειας, αλλά και την κατάργηση της αναγραφής θρησκεύματος στις ταυτότητες και την μετατροπή τους σε βιομετρικές.
Το 2015, όταν ο "συνοδοιπόρος" της από τον "Ρήγα Φεραίο" Γιώργος Παπακωνσταντίνου βρέθηκε κατηγορούμενος ενώπιόν της, πρότεινε και συμμετείχε στην αθώωσή του. Ο Παπακωνσταντινου βλέπετε, ως Υπουργός Οικονομικών, είχε το προνόμιο να λάβει την λίστα με τους Έλληνες ιδιοκτήτες καταθετικών λογαριασμών στην Ελβετία, εντός της οποίας μεταξύ άλλων σημαινόντων προσωπικοτήτων, υπήρχαν και συγγενείς του Παπακωνσταντίνου. Μιλαμε για μια εποχή όπου τα μνημόνια, η πιστοληπτική κρίση και η δολοφονία της ελληνικής οικονομίας βρισκόταν εν εξελίξει, και, η λίστα αυτή απεδείκνυε πως κάποιοι, ενώ κυβερνούσαν, παράλληλα έβγαζαν τα λεφτά τους εκτός Ελλάδος, ευθυνόμενοι σημαντικά για το "στεγνωμα" των ελληνικών τραπεζών.
Ο Παπακωνσταντίνου "αφαίρεσε" μερικά ονοματάκια, όμως αυτό αποκαλύφθηκε μετά από διασταύρωση, αλλά η 'Κατερίνα έκρινε πως δεν ζημιωθηκε το Δημόσιο, και το όχι μακρυνό 2015 πρότεινε την αθώωσή του.
Βεβαίως η δράση της υπήρξε πολυεπίπεδη. Υποστήριξε σφοδρώς τα "ανθρώπινα δικαιωματα" επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, όπως για παράδειγμα το γνωστό σύμφωνο συμβίωσης. Συμπτωματικα η ίδια είναι χωρισμένη και συζεί με κάποιον κύριο.
Το 2018, όταν οι ιδεολογικοί της σύντροφοι κυβερνούσαν και αποφάσισαν πως η ελληνική κοινωνία έπρεπε να "μπολιαστεί" με επενδυτές, ενέταξαν με το ζόρι τα "επενδυτόπουλα" στα ελληνικά σχολεία. Οι ενώσεις γονέων, ως ρατσίστες, φασιστές, έφτασαν έως το ΣτΕ, για να κριθεί αν ο Νομος ήταν συνταγματικός ή όχι. Μαντέψτε ποιά ήταν Πρόεδρος του ΣτΕ ως τότε... Ναι, η 'Κατερίνα. Την απόφαση τη γνωρίζετε. Βεβαίως, Πρόεδρος δεν έγινε τυχαία, διότι την είχε προτείνει για Πρόεδρο ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Κυβέρνησης, ο Μιχάλης Καλογήρου, λίγους μήνες πιο πριν.
Εν τέλει, η 'Κατερίνα, με την μια κόρη από προηγούμενο γάμο, ουδόλως ανταποκρίνεται στην ισχυρή μητριαρχική μορφή, αλλά μάλλον ταιριάζει στην κλασσική πλέον, σύγχρονη "γυναίκα καριέρας" μετά βίας με ένα παιδί "στις καθυστερήσεις" και μία γάτα συντροφιά.
Ναι, γι' αυτό το Κρατος, γι' αυτή την Δημοκρατία, είναι το καταλληλότερο πρόσωπο.
Ε.ΔΑΦΝΟΜΗΛΗΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου