Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Βρισκόμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

 5 ημέρες έμειναν 250.000 συμπολίτες μας, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Χωρίς ρεύμα σημαίνει χωρίς ψυγείο, χωρίς θέρμανση (οι λέβητες θέλουν ρεύμα για την αφή και την συνέχεια της καύσης, αλλά και για τους κυκλοφορητές), χωρίς κουζίνα και φούρνο.

 

Θέλετε να δούμε το "ευχάριστο" της υπόθεσης; 250.000 συμπολίτες μας, είχαν την ευκαιρία να δουν πώς είναι πιθανώς, να ζεις σε καθεστώς πολεμικής σύρραξης.
Είτε λόγω συσκότισης, είτε λόγω χτυπημάτων σε ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες, είναι πιθανόν να υπάρξουν ημέρες και νύχτες χωρίς ρεύμα. 
 
Αν θέλετε την γνώμη μου, αν αυτό το κράτος σεβόταν την ασφάλεια των πολιτών και είχε εθνικά αντανακλαστικά, έπρεπε εδώ και μήνες (χρόνια) να έχει πραγματοποιήσει ασκήσεις για προετοιμασία και αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων. ΑΥΤΗ είναι η πρώτη υποχρέωση της Πολιτικής Προστασίας, και όχι η επιδημία πνευμονίας.
 
Η συμβουλή και στρατηγική προετοιμασία ώστε το μέσο νοικοκυριό να έχει μια γκαζομπουκάλα, μια εστία γκαζιού, λίγη ξηρά τροφή ως απόθεμα, μια δεξαμενή πόσιμου ύδατος, ή άλλες λύσεις ανάγκης ώστε ο πληθυσμός να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις.
Το χειρότερο είναι πως όλα αυτά φαντάζουν εξωπραγματικά σε μια Ελλάδα που από τη μια ξεσπαθώνει στα ΜΚΔ για πόλεμο κι από την άλλη πνίγεται σε μια κουταλιά νερό με λίγο χιόνι.
 
Βλέπουμε το Τσεσμέ από προχθές να κάνει βόλτες (και έρευνες) στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Πιθανώς να είναι χαρτογράφηση του βυθού. Ελέχθη και αυτό. Και αφού παρέμεινε για αρκετές ώρες στην περιοχή, στο τέλος κάποιοι έγραψαν με περηφάνεια πως αποχώρησε "πρόωρα" πριν λήξει η διάρκεια της navtex. Δηλαδή δεν μας βίασε για 24 ώρες, αλλά μόνο για 18. Ωραία, να πούμε κι ευχαριστώ. 
 
Και σήμερα, με βάση ένα κατασκευασμένο περιστατικό, για χρήση φωτοβολίδων από ελληνικό αεροσκάφος, γράφεται απέναντι πως η Τουρκία πρέπει να υπερασπιστεί στρατιωτικά τα σκάφη της που βρίσκονται σε "διεθνή ύδατα" αν απειληθούν.
Όποιος δεν βλέπει κατασκευή προφάσεως για πόλεμο ή πιθανή αιφνιδιαστική επίθεση και μάλιστα στο κέντρο του Αιγαίου, μάλλον δεν βλέπει γενικότερα. Το χειρότερο είναι πως η Ελλάς ΔΕΝ έχει την πολυτέλεια του στρατηγικού λάθους. Το Αιγαίο είναι η καρδιά της. ΔΕΝ μπορεί ο εχθρός να σουλατσάρει πάνοπλος μέσα στο Αιγαίο.
 
Εν τω μεταξύ παράλληλα, μαθαίνουμε πως πλήθος ελικοπτέρων και αμυντικών ή επιθετικών εναερίων
μέσων, ευρίσκοντο έως τώρα σε αχρηστία και σπεύδουν τώρα να τα επισκευάσουν για να καταστούν μάχιμα. Και ερωτώ: αν μέχρι τώρα ήταν εκτός λειτουργίας πολύτιμα μέσα αμύνης, ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ έλεγαν οι ΥΠ.ΑΜ. και οι ανώτεροι αξιωματικοί, περί αξιόμαχου των Ε.Δ.; Και μην χαίρεστε οι ΝΔκρατες ότι δήθεν "γίνονται πραγματάκια", διότι ναι, πράγματι γίνονται, αλλά αν φτάσαμε σήμερα να γίνονται αυτά μετά από 2,5 χρόνια διακυβέρνησης κατά την οποία έχουν ξοδευτεί αμύθητα ποσά σε φιοριτούρες και γιρλάντες με επικείμενη την διεξαγωγή πολέμου, τότε σαφώς υπάρχει σοβαρότατη ευθύνη.
 
Κατ' εμέ, βρισκόμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
 
Όσοι διαβάζετε, όσοι σκέπτεστε, προετοιμαστείτε! 
 
Όσο μπορείτε, όπως μπορείτε.
 
Ένα γραμμάριο προετοιμασίας σήμερα, μπορεί να είναι ένα κιλό επάρκειας αύριο.
 
Ε.ΔΑΦΝΟΜΗΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου