Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

Κομμουνιστικοποίηση...

Ενώ τα δεξιά αστικά κόμματα εναλλάσσονταν μεταξύ τους φιλονικώντας για την εξουσία, το ΚΚΕ που ήταν πλέον η συνέχεια του ΣΕΚΕ, συνεργαζόταν πότε με τους μεν και πότε με τους δε, κερδίζοντας έδαφος στο Κοινοβούλιο.

Έτσι έχοντας φτάσει τις 15 έδρες στη Βουλή ήταν μια υπολογίσιμη δύναμη πλέον με την οποία τα αστικά κόμματα δεν είχαν κανένα πρόβλημα να συναλλάσσονται στοχεύοντας στην αυτοδυναμία. Θυμίζουμε πως ο Σοφούλης το '36 εξελέγη ΠτΒ με την στήριξη του ΚΚΕ.

Όμως το ΚΚΕ ήδη οργάνωνε την ένοπλη ταξική πάλη και ανατροπή κατά το πρότυπο της εξέγερσης
της ΕΣΣΔ και στόχευε στη επιβολή της δικτατορίας του προλεταριάτου δια της ευώνυμης οδού της "λαϊκής δημοκρατίας".

Την ίδια περίοδο, στις αρχές του '36 οι Δημοκράτες της Ισπανίας, που δεν ήταν άλλοι από τους κομμουνιστές, έχοντας την επίσημη εξουσία, ήδη ξεκινούσαν την εφαρμογή της κομμουνιστικοποίησης της χώρας στρεφόμενοι εχθρικά προς τον ισχυρότερο θεσμό της, την Εκκλησία. Ήδη μέσα σε λίγους μήνες είχαν κάψει δεκάδες ναούς και μοναστήρια στη Μαδρίτη και είχαν δολοφονήσει χιλιάδες κληρικούς και πιστούς. Η απάντηση των Εθνικιστών στο όνομα του Βασιλιά, του Θεού και της Πατρίδος ήρθε πολύ αργά. Με τους κομμουνιστές να βρίσκονται ήδη ατύπως στην εξουσία, θα απαιτούσε βαρύ φόρο αίματος για να διασωθεί η χώρα. Σχεδόν 500.000 ζωές στοίχισε ο Ισπανικός εμφύλιος.

Ο Φράνκο πρόλαβε κυριολεκτικά τελευταία στιγμή την βίαιη μετατροπή της χώρας σε σοβιετική δημοκρατία. Όμως δεν πρόλαβε τον εμφύλιο. Αργότερα και η δική μας "Καθημερινή" θα αποκάλυπτε την κομμουνιστική συνωμοσία που εξυφαινόταν και στην Ελλάδα με προπαρασκευαστικές ενέργειες όπως την Πρωτομαγιά του '36 στη Θεσ/νικη, την οποία συνωμοσία πρόλαβε επίσης τελευταία στιγμή ο Μεταξάς. Η αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά της Θεσ/νικης δεν ήταν τυχαία, δεν αποφάσισε ο Μεταξάς να στείλει τη χωροφυλακή να πνίξει στο αίμα τους απεργούς. Όπως αποκαλύπτεται από τον Τύπο, οι "απεργοί" αποπειράθηκαν να καταλάβουν κυβερνητικά κτίρια και οι ελάχιστοι φρουροί των υπηρεσιών τους απώθησαν με το ύστατο μέσο, την ένοπλη βια.
Ο "σοβιετικός παράδεισος" είχε σχέδια για όσες χώρες είχαν "ευαίσθητο" πολιτειακό καθεστώς και η Ελλάδα και η Ισπανία ήταν κατάλληλες γι' αυτό, ενώ σε επίπεδο ευρύτερης στρατηγικής θα έδιναν στην Διεθνή Κομμουνιστική κοινότητα δυο εξαιρετικές χερσονήσους για πρόσβαση στη Μεσόγειο.
Η 4η Αυγούστου ήρθε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και μετέθεσε την κομμουνιστική απειλή κατά μια 6ετια περίπου. Δυστυχώς ο Β'ΠΠ ήταν καταλυτής αρνητικών εξελίξεων

Ε. Δαφνομήλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου