Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

Εμπιστοσύνη στις εκλογές;

Η αποβιομηχανοποίηση της χώρας μας είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός!
Χιλιάδες - ναι χιλιάδες - βιομηχανίες και βιοτεχνίες έκλεισαν στα χρόνια της μεταπολίτευσης οδηγώντας την χώρα στην μετάλλαξή της από τον αγροτοκτηνοτροφικό και βιοτεχνικό προσανατολισμό της, σε μια χώρα παροχής υπηρεσιών και εσωτερικής ανακύκλωσης του καταναλωτισμού...
 
Η αποβιομηχανοποίηση, οδήγησε στην εμφάνιση των πολυκαταστημάτων λιανικής εξ Εσπερίας, είτε σε είδη ένδυσης, είτε σε παντός είδους τρόφιμα, είτε σε έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές, είτε σε τεχνικά προϊόντα, που πάτησαν είτε με ύποπτους εμπρησμούς, είτε με πόλεμο τιμών (πωλήσεις επί μεγάλο χρονικό διάστημα προϊόντων κάτω του κόστους) τα λιγοστά ελληνικά πολυκαταστήματα τα οποία αδυνατούσαν να αντιπαρατεθούν με τους ξένους κολοσσούς, με δεδομένο το τότε δυσκοίλιο και αντιεπενδυτικό ελληνικό τραπεζικό σύστημα (πρόβλημα που δεν είχαν οι ξένοι κολοσσοί με την εμφάνισή τους στην ελληνική αγορά) 
 
Η ΜΙΣΚΟ εξαγοράστηκε, η ΠΑΥΛΙΔΗΣ εξαγοράστηκε, η ΤΕΟΚΑΡ έκλεισε, η ΤΕΚΟΜ έκλεισε, η PIRELLI έκλεισε, η ΕΛΦΙΝΚΟ εκλεισε, η ΝΑΜΚΟ έκλεισε, η ΜΕΒΕΑ έκλεισε, η ΑΤΤΙΚΑ έκλεισε, η ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ εξαγοράστηκε, ο ΑΒ εξαγοράστηκε, το ΜΙΝΙΟΝ κάηκε, ο ΔΡΑΓΩΝΑΣ κάηκε, ο ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ κάηκε. ο ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ κάηκε η ΕΛΑΙΣ εξαγοράστηκε, η ΡΙΛΚΕΝ εξαγοράστηκε, η ΕΒΓΑ έκλεισε, η ΔΕΛΤΑ και η ΦΑΓΕ εξαγοράστηκαν, το ΑΙΓΑΙΟ και η ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ έκλεισαν, η ΜΕΛΟ έκλεισε, ο ΠΙΤΣΟΣ έκλεισε, η ΙΖΟΛΑ έκλεισε, ο ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ εξαγοράστηκε, ο ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ εξαγοράστηκε, ο ΚΕΡΑΝΗΣ έκλεισε, η ΗΒΗ εξαγοράστηκε, ο ΜΕΤΑΞΑΣ εξαγοράστηκε, ο ΚΑΡΑΝΤΑΝΗΣ εξαγοράστηκε, τα μεγάλα ξενοδοχεία εξαγοράστηκαν, όλα τα Ναυπηγεία έκλεισαν... και η λίστα δεν έχει τέλος (θα μπορούσαμε να γράφουμε για μέρες ονόματα εταιρειών που είτε πωλήθηκαν σε ξένους, είτε έκλεισαν...) 
 
Με τέτοια χάλια, για ποια ΑΝΑΚΑΜΨΗ της ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ μπορούμε να μιλάμε;
Η διαφορά της Κύπρου και της Ελλάδος είναι όχι μόνο πληθυσμιακή αλλά και το γεγονός ότι η Κύπρος ανέκαθεν είχε "λογική Κράτους παροχής υπηρεσιών" !!!
 
Η Μεταπολιτευτική Οικονομία της Ελλάδας ήταν ΜΙΑ ΦΟΥΣΚΑ βασισμένη σε άλλες ΦΟΥΣΚΕΣ (πχ Χρηματιστηρίου, Κατασκευαστική κλπ) και βέβαια βασισμένη σε πακέτα Ντελόρ που κατέληξαν σε τσέπες επιτήδειων και θαλασσοδανείων από αυτούς που θεωρούσαμε "κουτόφραγκους" οι οποίοι με αιχμή του δόρατος τους σήμερα τους Γερμανούς παίρνουν την εκδίκησή τους στην χειρότερη μορφή της... Εξαθλιώνοντας τον λαό μας!
 
ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΗΡΓΗΣΑΝ ΣΤΟ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΕΔΩ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΠΟΤΕ... ΠΟΤΕ... ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΜΟΙΦΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ("Εθνάρχης") ΚΑΙ ΠΑΚΤΩΛΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ...
 
Και όχι μόνο έμειναν ατιμώρητοι, αλλά επιβραβεύτηκαν για πολλά χρόνια από τον φέροντα ακόμα στον ψυχισμό του και την εν γένει νοοτροπία του τα κουσούρια της Τουρκοκρατίας (βλέπε "ρουσφέτι"), Έλληνα πολίτη... δια της ψήφου του! 
 
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΧΩ ΚΑΜΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...
 
Κ.ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου