Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

Η ΕΕ στηρίζει τους υπαλλήλους της.

Οι ανά τον κόσμο λελέδες εξακολουθούν να πιστεύουν ακράδαντα αφελή παραμυθάκια όπως ότι το Brexit ή η εκλογή Τραμπ οφείλονται σε ρώσικο δάκτυλο αλλά αποφεύγουν να δουν τον πραγματικό ελέφαντα στο δωμάτιο, που είναι οι ωμές και ξεδιάντροπες παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις εθνικές εκλογές των κρατών-μελών. 
 
Στη Γαλλία, η ΕΕ επέλεξε αυτή την χρονική στιγμή, λίγες μέρες πριν τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών για να κατηγορήσει την Μαρίν Λεπέν πως όσο ήταν ευρωβουλευτής χρησιμοποίησε ευρωπαϊκά χρήματα για εθνικούς πολιτικούς σκοπούς. Το πόρισμα της σχετικής επιτροπής σερνόταν για έξι ολόκληρα χρόνια αλλά -ως δια μαγείας!- ήταν έτοιμο ακριβώς πριν από τις γαλλικές εκλογές!
 
Παλιά μου τέχνη κόσκινο, βέβαια, για τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών που απ' ότι φαίνεται δεν είναι ιδιαίτερα πρωτότυποι : το 2017 είχαν κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα, απευθύνοντας προς τη Λεπέν τις ίδιες κατηγορίες με τις σημερινές και, κατά σύμπτωση, πάλι λίγες μέρες πριν τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. ( https://www.france24.com/.../20170427-france-marine-le... ). 
 
Και οι προσπάθειες της ΕΕ να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα δεν σταματούν εδώ. Όπως αποκάλυψαν οι "Νew York Times" (εφημερίδα κάθε άλλο παρά φιλολεπενική) η Ευρωπαϊκή Ένωση σκοπεύει να επιβάλει εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο αλλά μόνο μετά τον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών ώστε η επίδραση που θα έχει στις τιμές ένα τέτοιο μέτρο να μην μειώσει τις πιθανότητες εκλογής του αγαπημένου της υποψήφιου, Εμμανουέλ Μακρόν! ( https://www.nytimes.com/.../european-union-oil-embargo... )
 
Ωραία πράγματα συμβαίνουν στις αποικίες της Ευρωπαϊκής Αυτοκρατορίας αλλά, αν μη τι άλλο, κανείς δεν μπορεί να πει πως η ΕΕ είναι αχάριστη και δεν στηρίζει τους πιστούς υπαλλήλους της.
 
T.CHORMOVITIS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου