Τρίτη 10 Μαΐου 2022

O επικίνδυνος για τα παιδιά Πλεύρης!

Χθες στη Βουλή η κυβέρνηση έφερε τροπολογία η οποία προβλέπει την πλήρη απαγόρευση των λεγόμενων "θεραπειών μεταστροφής" σε ανηλίκους. ( https://www.iefimerida.gr/.../telos-stis-therapeies... ) "Θεραπεία μεταστροφής", σύμφωνα με την τροπολογία, είναι "κάθε μεταχείριση που αποσκοπεί να μεταβάλει ή να καταστείλει τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα ή την έκφραση φύλου" ενός ατόμου. Ήδη στα ΜΜΕ και στα social media, όλες οι προοδευτικές ψυχές έχουν αναριγήσει από χαρά και υπερηφάνεια στο άκουσμα αυτής της είδησης αλλά , ως συνήθως, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.
 
Πρώτα απ' όλα, όσον αφορά τις θεραπείες που αποσκοπούν να μεταβάλουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό, καλό είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν ζούμε στη δεκαετία του '50. Σήμερα, η ομοφυλοφιλία είναι περισσότερο από ποτέ αποδεκτή και τέτοιες πρακτικές είναι ένα περιθωριακό φαινόμενο. (προσωπικά δεν ξέρω ούτε μια τέτοια περίπτωση). Τα στοιχεία που παρουσιάζονται για να μας πείσουν ότι κάτι τέτοιο συνηθίζεται προέρχονται από ένα ερωτηματολόγιο μιας ακτιβιστικής ΛΟΑΤΚΙ οργάνωσης στο οποίο δόθηκαν ανώνυμες απαντήσεις. Όχι και το απαύγασμα της επιστημονικής αντικειμενικότητας και αμεροληψίας! Ούτως ή άλλως, πρακτικές που περιέχουν βία και μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες τιμωρούνται ήδη με άλλους νόμους και δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχει μια ακόμη νομοθετική παρέμβαση
.
Αλλά το βασικό πρόβλημα αυτής της τροπολογίας βρίσκεται αλλού. Στην ορθοπολιτική εποχή μας όπου το φύλο θεωρείται κοινωνική κατασκευή, όπου άνδρες μπορούν να συμμετέχουν σε γυναικείους αθλητικούς αγώνες επειδή απλά αισθάνονται γυναίκες και όπου η ιατρική διαδικασία της φυλομετάβασης παρουσιάζεται σαν μια ανώδυνη βόλτα στο λούνα-παρκ, η τάχα μου κεντροδεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη συντάσσεται με τις πιο παλαβές και επικίνδυνες απόψεις του ακροαριστερού woke κινήματος και με την νέα τροπολογία απαγορεύει "κάθε μεταχείριση που αποσκοπεί να μεταβάλει ή να καταστείλει την ταυτότητα ή την έκφραση φύλου" ενός ανήλικου.
 
Η λεγόμενη "δυσφορία φύλου" , το να νιώθεις ότι έχεις γεννηθεί σε λάθος σώμα, συναντάται στην παιδική και στην εφηβική ηλικία και μάλιστα τα τελευταία χρόνια αυτές οι περιπτώσεις έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Όμως, όπως δείχνουν πολλές επιστημονικές έρευνες, για το 80% των παιδιών και των εφήβων όλο αυτό είναι μια περαστική φάση (από τις τόσες περαστικές φάσεις αυτής της δύσκολης και γεμάτης αμφιβολίες ηλικίας), την οποία αφήνουν πίσω με την ενηλικίωσή τους ή και νωρίτερα. (πολλοί από αυτούς γίνονται ομοφυλόφιλοι ή λεσβίες). Σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο που το παιδί έχει ανάγκη από κάποιον ειδικό που θα το βοηθήσει να νιώσει άνετα με το σώμα του, έρχεται η τροπολογία της κυβέρνησης Μητσοτάκη η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τιμωρηθεί μια τέτοια προσέγγιση. 
 
Με αυτή την νομοθετική παρέμβαση η πιο ασφαλής επιλογή για τον ειδικό θα είναι να επιβεβαιώσει τις ονειροφαντασίες που βρίσκονται μέσα στο κεφάλι του παιδιού. Διαφορετικά, αν προσπαθήσει να κάνει το παιδί να νιώσει άνετα με το βιολογικό του φύλο, αν του δείξει ότι πρόκειται για μια περαστική φάση (όπως ισχύει στις περισσότερες περιπτώσεις), μπορεί να κατηγορηθεί ότι "αποσκοπεί να μεταβάλει ή να καταστείλει την ταυτότητα ή την έκφραση φύλου" του παιδιού και να βρεθεί αντιμέτωπος με πειθαρχικές και διοικητικές κυρώσεις, με πρόστιμα, ακόμη και με φυλάκιση. Ουσιαστικά η τροπολογία αυτή σπρώχνει τον ανήλικο σε έναν δρόμο που δεν έχει επιστροφή.
 
Όταν λες πρόωρα στο παιδί ή στον έφηβο ότι πράγματι έχει γεννηθεί σε λάθος σώμα , όταν του στερείς τη δυνατότητα να σκεφτεί ξανά σε μια πιο ώριμη ηλικία αυτήν την τόσο καθοριστική για την ζωή του απόφαση, ανοίγει ο δρόμος των ορμονών από την εφηβική ηλικία, των αναστολέων ανάπτυξης εφηβείας, των χειρουργικών επεμβάσεων, των ακρωτηριασμών. Ανοίγει ένας δρόμος που μπορεί να καταστρέψει τις ζωές χιλιάδων παιδιών και οικογενειών. Και όλα αυτά με την κρατική ενθάρρυνση και με τις κρατικές ευλογίες. 
 
Στη Βρετανία, όταν η κυβέρνηση Τζόνσον έφερε πρόσφατα ένα νομοσχέδιο παρόμοιο με αυτό της
κυβέρνησης Μητσοτάκη, οι αντιδράσεις ήταν τεράστιες και σε πολλές έγκυρες εφημερίδες και περιοδικά ακούστηκαν οι ενστάσεις που διατύπωσα σε αυτήν την ανάρτηση. Τελικά, εκεί η κυβέρνηση έκανε πίσω και απέσυρε την απαγόρευση των θεραπειών μεταστροφής που αφορούν την ταυτότητα φύλου. 
 
Εδώ στην Ελλάδα, πάλι, ο κύριος Πλεύρης, που καμώνεται και τον δεξιό και έφερε στη Βουλή αυτήν την εκτρωματική τροπολογία, έχει ενημερωθεί άραγε για αυτές τις εξελίξεις και για τη συζήτηση που έχει διεξαχθεί σε άλλες χώρες γι' αυτό το τόσο σοβαρό θέμα; 
Και άραγε οι ιθύνοντες της κυβέρνησης έχουν συνειδητοποιήσει σε τι κίνδυνο βάζουν χιλιάδες παιδιά για να τονώσουν το προοδευτικό τους προφίλ και να κερδίσουν λίγες παραπάνω ψήφους; Αν έχει μείνει ίχνος αξιοπρέπειας και υπευθυνότητας σε αυτήν την κυβέρνηση, αυτή η τροπολογία πρέπει να αποσυρθεί τώρα.
 
 
T.CHORMOVITIS 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου