Σάββατο 25 Μαΐου 2024

Aπό πότε οι γυναίκες έχουν την ανάγκη των ψυχολόγων;

 

Μια ευτυχισμένη Αμερικάνικη οικογένεια το 1959. Πατέρας, Μητέρα και τα 2 τους παιδιά. 

Μέχρι εκείνη την εποχή υπήρχε μία τάξη στις κοινωνίες η οποία κατόπιν στο μεταμοντέρνο κόσμο διασαλεύθηκε εξαιτίας του φεμινισμού και της δήθεν "σεξουαλικής απελευθέρωσης" των κοινωνιών κάτι το οποίο υποστήριξε και η ίδια η βιομηχανία της υγείας όσο και της Ψυχικής υγείας αφού ως γνωστόν η κάθε βιομηχανία υποστηρίζει πάντα εκείνη την τάση στην οποία θα αυξάνονται τα κέρδη της...
 
Η δε ιστορική ομιλία του Harrison Butker ουσιαστικά πάνω σε αυτές τις πατροπαράδοτες αξίες της παραδοσιακής οικογένειας δομήθηκε οι οποίες σήμερα απειλούνται με ολοκληρωτική εξαφάνιση.
 
Η εν λόγω γυναίκα στην φωτογραφία είναι μία νεαρή χαρούμενη μητέρα η οποία δεν βίωσε ποτέ το άγχος των αναγκαστικών σπουδών για να μάθει 5 ξένες γλώσσες πριν τα 18 της και μετά το άγχος να μπει στο Πανεπιστήμιο για να συνεχίζει τις πολύχρονες σπουδές με μεταπτυχιακά και σεμινάρια μέχρι τα 35 της για να εισέλθει στην συνέχεια στην αγορά εργασίας.
 
Όπου εκεί στην αγορά εργασίας η εν λόγω γυναίκα της φωτογραφίας δεν χρειάστηκε να βιώσει το άγχος της αναζήτησης εργασίας, της επαγγελματικής αποκατάστασης, της σύνταξης του βιογραφικού, της συνέντευξης, της συνθήκης εργασιακού περιβάλλοντος, τους ύψους της αμοιβής και της τυχόν καθυστέρησης της πληρωμής της κτλ.
 
Επίσης δεν είχε το άγχος το πότε θα κάνει παιδιά, με ποιον θα τα κάνει, αν θα κάνει, αν θα προλάβει, αν θα μείνει μόνη, αν χρειαστεί εξωσωματική στα 45 της αφού ήταν κάτι που έκανε στα πιο γόνιμα χρόνια της ζωής της και όχι στα πιο άγονα που οδηγεί επίτηδες το σύστημα σήμερα τις γυναίκες προς τα εκεί. 
 
Δεν κάπνισε ποτέ, δεν ήπιε αλκοόλ ποτέ, δεν έκανε ναρκωτικά ποτέ, δεν έκανε έκτρωση και δεν αναζήτησε άγνωστους εραστές της μιας βραδιάς.
 
Επίσης δεν απέκτησε ψυχολογικά από χωρισμούς και δεν έκλαψε από κακές εμπειρίες σε σχέσεις αφού δεν άφησε να την αγγίξουν όποιος και όποιος και ούτε συσχετίστηκε ερωτικά με 10 και 20 άντρες μέχρι "να βρει τον κατάλληλο" λίγο πριν τα 40 της αλλά έκανε σχέση από τα νιάτα της με έναν και μοναδικό άνδρα με τον οποίο συνδιαμορφώθηκαν μαζί, μεγάλωσαν μαζί από τα νιάτα τους, έκαναν παιδιά μαζί και έζησαν σε αρμονία και αγάπη μαζί.
 
Τα παιδιά της τα μεγάλωσε η ίδια χωρίς να τα αφήσει σε ξένες babysitter για να εξυπηρετεί για ψίχουλα άλλους ανθρώπους, η ίδια τα τάισε, η ίδια τα κοίμιζε, η ίδια έφτιαχνε το φαγητό της και η ίδια βίωσε την πρώτη φορά που το παιδί της περπάτησε ή μίλησε κάτι που σήμερα πολλές μητέρες δεν βιώνουν αυτές τις μοναδικές εικόνες της πρώτης φοράς.
 
Εν τέλει αν όλο αυτά σας φαίνονται σήμερα οξύμωρα τότε καλό είναι να μην ξεχνάτε πως όλος ο σύγχρονος τρόπος ζωής των γυναικών σήμερα θα φαίνονταν οξύμωρος στα μάτια της εν λόγω γυναίκα της φωτογραφίας η οποία στην τελική ήταν αυτή που δεν χρειάστηκε να πάει ποτέ σε ψυχολόγο ή σε ψυχοφάρμακα. 
 
Απλά σκεφτείτε από πότε οι γυναίκες έχουν την ανάγκη των ψυχολόγων... Ναι από τότε που διαλύθηκε ο ιερός θεσμός της οικογένειας και για αυτό η πρόσφατη ομιλία του πρωταθλητή Harrison Butker είναι ιστορική και επίκαιρη όσο ποτέ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου