Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Όταν οι αναγνώστες έχουν πάρει παραμάζωμα τα σκουπίδια της LIFO

Ενδιαφέρων βρήκα τις αντίδρασεις των αναγνωστών σε άρθρο της LIFO που δεν μάσησαν τα λόγια τους φοβούμενοι την στοχοποίηση απ' την βοθροσελίδα, και επέλεξα κάποια από αυτά.

Σημείωση: O υπογράφων το άρθρο είναι τεράστια η πιθανότητα να είναι ανύπαρκτο πρόσωπο!

 Zoe
Στο άρθρο φαίνεται μια ξεκάθαρη ανωριμότητα
Αν δεν έζησες τα χρόνια αυτά, συγκεκριμένα 80 και 90, που έχουν καταγραφεί στις συνειδήσεις αλλά και από τα δεδομένα μουσικής, τεχνών και γενικά καλύτερης ποιότητας ζωής, σαν οι πιο δημοφιλείς δεκαετίες παγκόσμια, δεν μπορείς να έχεις άποψη. 

Και ναι κάνεις δεν επικροτεί την χούντα. Επικροτεί όμως ότι δεν υπήρχε στην κοινωνία ένας τεράστιος δηθενισμός, κατάλυση όλων των αξιών και το πιο σημαντικό μηδενισμός!
Κάντε ότι γουστάρετε και η ζωή είναι μικρή. Αυτό είναι καταστροφικό. Αν δεν υπάρχει συναίσθηση πως αυτή η "ελευθεριότητα" οδηγεί στην απόλυτη υποδούλωση, τότε έχουμε χάσει την κοινή λογική.
Φυσικά και τότε υπήρχαν κακώς κείμενα. Αλλά το αντίβαρο ήταν πως οι άνθρωποι δεν ήταν μηδενιστές. Δεν έλεγαν με τόση ευκολία το τομάρι μου μόνο. Δεν απέφευγαν τις ευθύνες όπως ο διάολος το λιβάνι. Και αν κάποιοι το έκαναν, δεν έχαιραν ιδιαίτερης εκτίμησης και δεν τους έπαιρνε κανένας στα σοβαρά.
Ξέρω πως σήμερα υπάρχει τεράστιο μίσος των νέων απέναντι σε μας που ζήσαμε τις χρυσές αυτές εποχές.
Θα σας πω κάτι που το βλέπουμε και σήμερα. Αντί να τρώμε τις σάρκες μας, αντί να είμαστε σε αντίπαλα στρατόπεδα, ας συνεργαστούμε γιατί το μέλλον είναι δύσκολο.
Και αυτό γιατί βασιλεύει η ατομικότητα. Γιατί δαιμονοποιείτε, αυτό το τότε και σας χτυπάει στα νεύρα, αν κάποιος έπεφτε κάτω δεν κοιτάγαμε να τον βγάλουμε φωτογραφίες. 

Τότε ναι η επικοινωνία είναι αναγκαστικά πιο ατόφια και άμεση, γιατί δεν υπήρχε η τεχνολογία αυτή, που μας έχει δοθεί χωρίς κανένα κριτήριο, είναι εντελώς εθιστική και κλείνει τον καθένα μας στον δικό του μικρόκοσμο.
Μοναξιά δεν υπήρχε στα πλαίσια που την βιώνουν οι νέοι σήμερα, σχεδόν σαν πανδημία. Έχει καταγραφεί στατιστικά αυτό που λέω και γίνονται έρευνες, λόγω των διαστάσεων που έχει πάρει.
Αυτό συνέβαινε γιατί θα είχες στην χειρότερη, τα ξαδέλφια σου κοντά να παίξεις δύο σφαλιάρες.


Μην βάζουμε λοιπόν εύκολα μια ταμπέλα και λέμε α, ήταν χούντα, χωρίς να πιάνουμε τα νοήματα που συνοδεύουν την φωτογραφία αυτή. Μιλάμε για την κοινωνία και τους καθημερινούς ανθρώπους, που πέρα από τις τεράστιες τότε δυσκολίες της χούντας, πράγμα που δεν έζησα, δεν έπαιρναν αντικαταθλιπτικά με την σέσουλα ή δεν υπήρχαν τόσες πολλές νευρώσεις. Γιατί υπήρχε αντίβαρο. Πίστευαν σε κάτι. Θρησκεία θες; Στον άνθρωπο θες; Στην οικογένεια θες; Κάτι όμως τους οδηγούσε σε μια καλύτερη ισορροπία, από αυτή που ζούμε σήμερα.
Υπάρχει τεράστια εμπορευματοποίηση τώρα, ακόμη και για ένα μπάνιο.
Σκεφτείτε λίγο τα λεγόμενα μου, χωρίς να έχετε έτοιμη μια πληρωμένη απάντηση. Δεν είμαστε σε πόλεμο.
Ξυπνάμε όλοι για να αντιμετωπίσουμε την ίδια σκληρή πραγματικότητα.
Οι μεγάλοι πάντοτε παιχνίδια έπαιζαν στην πλάτη μας, απλά τώρα το κάνουν χωρίς έλεος. Μας δείχνουν το δρόμο για έναν μεσαίωνα,χωρίς την ελπίδα μιας αναγέννησης.
Δεν θα απαντήσω σε σχόλια, που απλά βγάζουν χολή.
Καλή συνέχεια εύχομαι σε όλους.


 Λίνα
Δεν μού άρεσε το άρθρο σας! Έχετε μεγάλη φαντασία και βλέπετε σκοπιμότητα και μάλιστα πολιτική και συγκεκριμένης μάλιστα ιδεολογίας πίσω από μια φωτογραφία που κάποιος ανέβασε και ειρωνεύεστε τους ανορθόγραφους σχολιαστές! 😢 Το απόλυτο δε μού άρεσε ποτέ! Ούτε ήταν όλα τέλεια θα πω τότε, ούτε ότι είναι τώρα θα υποστηρίξω! Δε θα σταθώ στο βάρος, την κυτταρίτιδα, τα γυαλιά ηλίου, τα κινητά και τα άλλα που αναφέρεις! Στα εργασιακά θα ήθελα να εστιάσεις μόνο και να μάς πεις αν είναι σήμερα καλύτερα μετά από τόσους αγώνες! Όσον αφορά τις αμοιβές, τα ωράρια και τις συνθήκες εργασίας, τα δικαιώματα των εργαζομένων και την καταπάτησή τους! Σε αυτά να αναφερθείς, αφού κάνεις τη σύγκριση του τότε και του τώρα! Είχα γονείς εργάτες! Εργαζόμενη και η ίδια! Θυμάμαι χαρά στο σπίτι και ικανοποίηση μετά τη δουλειά! Σχολούσαν ακριβώς στο ωράριό τους, εκτός αν ήθελαν να κάνουν υπερωρίες, τις οποίες πληρώνονταν άμεσα! Σήμερα βλέπω εξουθενωμένους τους εργαζόμενους! Απογοητευμένους! Απελπισμένους θα έλεγα καλύτερα! Ξέρουμε όλοι τι συμβαίνει σε όλους τους χώρους εργασίας! Και σίγουρα τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο... Αφήστε λοιπόν τον κόσμο να δει ότι υπάρχει κάτι καλύτερο που μπορεί να ψάξει να το ξαναβρεί! Την επικοινωνία! Τη σωστή επικοινωνία! Αυτή θα δώσει λύσεις σε πολλά προβλήματα της εποχής μας! Σε μένα αρέσει η φωτογραφία, γιατί βλέπω αυτήν την επικοινωνία που σήμερα για διάφορους λόγους έχει χαθεί!
 Άννη
Μ' αρέσει που ο αρθρογράφος κόπτεται για τον υφέρποντα ρατσισμό των " μπουμεροσελίδων" και δεν αντιλαμβάνεται τον ηλικιακό ρατσισμό από τον οποίο βρίθει το γραπτό του!

 Ανδρέας
Ένα αριστερό αφήγημα το άρθρο που η λογική του εξαντλείται στο ότι εμείς έχουμε το απόλυτο δίκιο, κάτι σαν τον Πάπα, κι εσείς είστε φασίστες που θυμάστε τα νιάτα σας.

 Κωνσταντίνος
Τότε δεν έβλεπες χοντρές με στρινγκ και άσβερκα βόδια να σε κάνουν κουμάντο για το που θα κάτσεις και αν θα πάρεις ψυγειάκι με μπύρες στην πετσέτα σου.

 Spiros
Εννοείται πολύ καλύτερα. Είστε εκτός πραγματικότητας και πολύ γελοίοι πια. Αλλάξτε γιατί θα εξαφανιστείτε σε λίγο. Έχετε μείνει πίσω. Όλα όσα προωθείτε είναι πια ξεπερασμένα από την πραγματικότητα.

 Anthony
Historical obesity rate 1970: 15%
Historical obesity rate 2020: 36%
Με πολύ γρήγορο ψάξιμο. Οπότε κόψτε τις αηδίες


 Νανά
Αρθρογράφε, ζούσες εσύ αυτά τα χρόνια ; είχες γεννηθεί ; αν όχι, δεν σου ζητήσαμε να μας κρίνεις και να μας κατακρίνεις, εξυπνάκια. Που σε βάλαμε και γενικό κουμανταδόρο πως θα πρέπει να ... σκεφτόμαστε και πως θα πρέπει να μας αρέσει να ζούμε ! Βασικά άντε ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου