Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

Το ελλαδικό κράτος και η Αρμενία

 Του Ε.ΔΑΦΝΟΜΗΛΗ


Ως παιδάκι, μεγάλωσα σε μία περιοχή με έντονο προσφυγικό προφίλ.
Η αρμενική παρουσία είναι όχι απλώς ορατή εκεί, αλλά μέρος της πολιτισμικής και δημογραφικής σύνθεσης της περιοχής.
Η περιοχή αυτή εξέλεγε στην τοπική αυτοδιοίκηση ΣΥΡΙΖΑ, πριν ακόμα εφευρεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν ακόμα ΣΥΝασπισμός, 20+ χρονια τώρα.
Η δε παρουσία ΚΑΙ της ΚΝΕ/ΚΚΕ, με φεστιβάλ κλπ, εντονότατη.
Ποτέ δεν κατάλαβα, πώς αυτός ο Δήμος του οποίου οι Μικρασιάτες πρόσφυγες κτήτορες υπέφεραν εξαιτίας του Κομμουνισμού, ειτε λόγω της εν Ελλάδι δράσης του, είτε λόγω της σύμπραξης Σοβ.Ενώσεως και Τουρκίας, είτε ακόμα και οι Αρμένιοι λόγω των 70 ετών κομμουνισμού και των προβλημάτων που τους κληροδότησε σκοπίμως στην χώρα τους, ΠΩΣ άραγε γίνεται να ψηφίζουν μια ζωή "ροζ", και "κόκκινο".
Υπεύθυνος αντιδήμαρχος πολιτισμού, Αρμένιος, μια ζωή ροζ. Όλοι οι Αρμένιοι της περιοχής, μονοκούκι σε αυτόν, εδώ και 20 χρόνια...
Και βεβαίως αυτό δεν συμβαίνει μόνο σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και σε επίπεδο εθνικών εκλογών.
Και φτάνει φίλοι μου η στιγμή του "λογαριασμού" λοιπόν και βλέπεις πως ενώ ο ελληνικός λαός βρίσκεται ψυχικά κοντά στους Αρμένιους που δέχονται ουσιαστικά διπλή επίθεση από Τούρκους, το ελλαδικό κράτος, στο οποίο οι Αρμένιοι ομογενείς μέσω της ψήφου τους έχουν το δικό τους μερίδιο συμμετοχής, επιδεικνύει ένα πρόσωπο απαθές, ούτε καν ισαποστασιακό, αντιθέτως, συγκεκαλυμμένα φιλοαζερικό.
Το έγραψα και προχθές και κάποιοι φίλοι αντέδρασαν. Το ξαναγράφω όμως. Ελπίζω, έστω και αργά, να γίνει μάθημα στους εν Ελλάδι Αρμένιους, για το πού ρίχνουν την ψήφο τους. Τα συστημικά κόμματα δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να πράξουν το παραμικρό προς την Αρμενία. Μόνο μια ψήφος σε εθνικιστικά κόμματα, ή έστω αντισυστημικά αντιαριστερά θα μπορούσε να έχει ανάλογο αντίκτυπο στην εξωτερική μας πολιτική.
Και αυτό, μετά συγχωρήσεως, όχι γιατί επιθυμεί κανείς να αφήσει την Κρήτη, την Πελοπόννησο, την Θράκη για να πάει να αφήσει τα κόκκαλά του κάπου στο Αρτσάχ, αλλά γιατί υπάρχει ένα κοινό συμφέρον που αφορά την επιβίωση και των δύο λαών μας, με την δημιουργία κοινού μετώπου κατά του τουρανισμού.
Υγ. Ρητορική ερώτηση: Ποιός αρχηγός κόμματος χθες κατέβηκε στο Σύνταγμα να υποστηρίξει την διαδήλωση κατά του πολέμου στην Αρμενία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου