Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Αυτός ο άνθρωπος

 Του Ε.ΔΑΦΝΟΜΗΛΗ

Οι περισσότεροι που είδαν την ποδηλατάδα του Μητσοτάκη ασχολήθηκαν με τη χαμένη υπόθεση της Εθν. Άμυνας (στόλος στο Αιγαίο κι αυτός κόβει μαργαρίτες).
Άλλοι πάλι έπιασαν την κοινωνική διάσταση του θέματος που δυο νεόνυμφοι διάλεξαν να βάλουν σε ρίσκο τον γάμο τους φωτογραφιζόμενοι με τον γκαντεμόσαυρο...
Εγώ όμως θέλω να μείνω στην οικονομική διάσταση του θέματος σε συνάρτηση με την τραγωδία που έριξε αυλαία στη χώρα μας κι εννοώ την Πίτσος, η οποία παρεμπιπτόντως είναι διπλή τραγωδία/ήττα διότι πάει να ενισχύσει την τουρκική οικονομία.
Θα επιχειρήσω λοιπόν να μιλήσω στην ψυχή του νεοδημοκράτη (αν βέβαια έχει ψυχή), αυτού του φοβικού και συμφεροντολόγου πλάσματος που ψήφισε "το καλύτερο βιογραφικό της χώρας για να πάει την οικονομία μπροστά".
Αυτός ο τύπος λοιπόν που ψηφίσατε, του οποίου η κυβέρνηση απέτυχε να ανιχνεύσει τους λόγους που η Πίτσος έφυγε, και να επιτύχει να παραμείνει στην χώρα η βιομηχανία, καβάλησε λοιπόν ένα ποδήλατο ελβετικής κατασκευής, της εταιρείας BMC, κατουρώντας στα μούτρα τους δύο γνωστούς Έλληνες παραγωγούς ποδηλάτων οι οποίοι τυγχάνει να είναι καταξιωμένοι και με βαριά παρουσία σε μετάλλια από αγώνες στο εξωτερικό.
Μιλάω βεβαίως για την τεράστια Ideal του Μανιατόπουλου στην Πάτρα και για την Fidusa του Βογιατζή με τα υπερσύγχρονα ποδήλατα carbon από τη Ρόδο. Για λόγους ιστορικότητας και μόνο θα μνημονεύσω και την Michaelo του Κάσπαρη στην Θεσσαλονίκη η οποία σταμάτησε να παράγει δυστυχώς, έχοντας επίσης μεγάλη ιστορία (η παλαιότερη ελληνική εταιρία ποδηλάτων, απο το 1960) και μεγάλη αγωνιστική παρουσία.
Αντίθετα λοιπόν από κάθε αντίστοιχη πεπατημένη πρακτική που όλοι οι αρχηγοί κρατών ανά τον κόσμο προμοτάρουν προϊόντα της εγχώριας οικονομίας τους, ο Μητσοτάκης, ως άλλος "Λαλάκης ο εισαγόμενος" βολτάρει με ελβετικό ποδήλατο.
Αυτός ο άνθρωπος θα προωθήσει την εθνική οικονομία και ελληνική επιχειρηματικότητα.
Προσωπικά δεν θα του ανέθετα να προωθήσει ούτε παγωτά σε βεδουίνους. Σκατά θα τα έκανε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου