Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

ένας ακόμη πολύ καλός λόγος για να κερδίσει στις εκλογές

 T.CHORMOVITIS

Για να είμαι ειλικρινής, έναν φόβο τον είχα πως μόλις έβγαινε ο Ντόναλντ Τραμπ από το νοσοκομείο θα

πάθαινε ...Μπόρις! Δηλαδή θα μας δήλωνε ότι μετάνιωσε για όσα έχει πει μέχρι τώρα για την επιδημία του κορωνοϊου, θα αυτομαστιγωνόταν μπροστά στους liberals για τις παλιές του αμαρτίες, θα μας έλεγε να φοράμε μάσκες ακόμη και στην τουαλέτα και θα ανακάλυπτε την κρυφή γοητεία των λοκντάουνς! Βλέπετε, έχει μια διαολεμένη ικανότητα αυτός ο ιός να μεταμορφώνει περήφανους συντηρητικούς και live-and-let-live φιλελεύθερους σε φοβισμένους και αυταρχικούς προοδευτικούληδες!
Ευτυχώς όμως οι φόβοι μου φαίνονται να διαψεύδονται. Ο Ντόναλντ Τραμπ βγήκε νικητής από το νοσοκομείο και δείχνει να μην έχει αλλάξει καθόλου. Πολύ σωστά ο Τραμπ προέτρεψε τους πολίτες να μην φοβούνται τον κορωνοϊο, να μην τον αφήσουν να εξουσιάζει τη ζωή τους και να «βγουν έξω» συνεχίζοντας τις δουλειές τους. Όλοι όσοι κατακρίνουν αυτό το μήνυμα, όλοι όσοι θέλουν να πάψουμε να ζούμε λόγω του κορωνοϊου, προτείνουν έναν δρόμο που θα οδηγήσει στην ψυχολογική μας κατάρρευση, στην οικονομική καταστροφή και εν τέλει σε εκατόμβες νεκρών. Επίσης, ο Τραμπ τόνισε πως τα πράγματα ολοένα και βελτιώνονται χάρη στα φάρμακα και στις θεραπείες που έχουν αναπτυχθεί τους τελευταίους μήνες. Και σε αυτό έχει δίκιο, αφού, όπως δείχνουν τα στοιχεία, αν και τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται, η θνησιμότητα του ιού ολοένα και μειώνεται. Με λίγα λόγια, ο Τραμπ έστειλε ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας, τόσο απαραίτητο σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάμε. Ένα μήνυμα που θεωρούνταν καθήκον κάθε ηγέτη στις δύσκολες στιγμές ενός έθνους, μέχρι που ενέσκηψε ο θανατολάγνος Μενουμεσπιτακισμός και άρχισε να θεωρείται ένδειξη αρετής και υπευθυνότητας ο πανικός, η τρομολαγνεία και το "Θα πεθάνουμε όλοι!"
Ο Ντόναλντ Τραμπ, σχεδόν μόνος του, πάει κόντρα σε αυτή την επικίνδυνη, αδιέξοδη νοοτροπία και αυτός είναι ένας ακόμη πολύ καλός λόγος για να κερδίσει στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου