Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

Οικογενειοκρατία

 Του Α.ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ


"Ολοι μαζί μαζεύτηκαν στην αίθουσα τύπου για την κοινή συνέντευξη κατά της οικογενειοκρατίας που προωθεί η ΧΑ.
Η οικογένεια Μητσοτάκη. Η οικογένεια Παπανδρέου. Η οικογένεια Γεννηματά. Η οικογένεια Τσίπρα με μπροστάρισσα την Περιστέρα η οποία φυτεύτηκε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ως Καθηγήτρια με μηδενικές δημοσιεύσεις, και τους ξάδελφους Τσίπρα που είχαν επανδρώσει τα Υπουργεία επί κυβέρνησης Σύριζα. Η οικογένεια Καραμανλή. Η οικογένεια του Βύρωνα Πολύδωρα που είχε διορίσει μετακλητή την κόρη του με μια μόνο ημέρα Προεδρίας της Βουλης που είχε ο ίδιος κάνει το 2012. Η οικογένεια Βαρβιτσιωτηδων. Η οικογένεια Βαρουφακηδων που είχε θέσει η σύζυγός του πιο επιτυχημένου διαπραγματευτή που έβγαλε ποτέ αυτή η χώρα, η Δανάη Στράτου, υποψηφιότητα για να μπει και αυτή στην Βουλή.
Όλοι μαζί ήταν περίπου 500 άτομα μέσα στην αίθουσα με τους Δημοσιογράφους να είναι καμία 20αρια άτομα. Και οι 500 είχαν μισθοδοτηθεί από το Κράτος με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.
Πιάστηκαν όλοι από τα χέρια σχηματίζοντας μια τεράστια ανθρώπινη αλυσίδα. Και με μια φωνή ούρλιαξαν «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΧΑ, ΔΙΩΞΤΕ ΤΗΝ ΖΑΡΟΥΛΙΑ ΑΠΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ».
Η κίνηση βρήκε άμεση ανταπόκριση στο Πανελλήνιο, το οποίο ως γνωστό είναι και αυτό κατά της οικογενειοκρατίας και δεν ψηφίζει ποτέ εκ πεποιθήσεως κάποιον γόνο οικογένειας.
Η Ελλάδα είναι η χώρα που γέννησε την Δημοκρατία. Η Οικογενειοκρατία που θέτει σε κίνδυνο τους Δημοκρατικους θεσμούς, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου