Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Ο Έρντυ

Ε.ΔΑΦΝΟΜΗΛΗΣ

Μάγκες, ο Ερντογάν δεν περιμένει την κριτική σας.
 
Είναι ένας ηγέτης που έχει δεί καμιά δεκαριά ελληνικές κυβερνήσεις να αλλάζουν. Συνομιλούσε με
βαθύ ΠΑΣΟΚ στα ντουζένια του σημιτισμού, και έφτασε να έχει απέναντί του πλέον βαθύ ποτάμι (ΝΔ).
Τερμάτισε το κοντέρ στην Τουρκία, τους έβγαλε από την σκλαβιά του ΔΝΤ, και ανέκαμψε όλη την οικονομία τους, δημιουργώντας μια εγγύς "Κινα", για την ευρωπαϊκή αγορά. Τα δημόσια έργα που έχει κάνει, η Ελλάς δεν μπορεί να τα ονειρευτεί ούτε με 50 πακέτα Ντελόρ και 3.000 εσπα. 
 
Το αυτοκινητο στο γκαράζ σας, και το 75% του εξοπλισμού στο σπίτι σας, από καρέκλες και κρεβάτια, μέχρι λέβητες, καλοριφέρ, ρούχα και φαγώσιμα, έρχεται από Τουρκία.
 
Μποϋκοτάζ δεν μπορούμε να κάνουμε στην Τουρκία γιατί θα πεινάσουμε και θα στερέψουμε από υλικά και ανταλλακτικά. Και αυτά έγιναν μέσα σε 20 χρόνια ηγεσίας του, όταν προηγουμένως αγοράζαμε από την Τουρκία μόνο δερμάτινα στο κουσαντασι και "τέρκις ντηλάιτ" στην Πόλη.
 
Αυτός ο τύπος λοιπόν, που επίσης δημιούργησε τεράστια πολεμική βιομηχανία σχεδόν από το μηδέν, δυστυχώς για αυτόν, ευτυχώς για εμάς, διαπίστωσε πως η ζωή είναι μικρή και σύντομη και κατάλαβε πως μπορεί να είσαι ο καλύτερος ηγέτης και να κανεις καλή οικονομική διαχείριση και πολιτική και παρ' όλα αυτά μετά από 30 χρόνια να μην σε θυμάται κανείς.
 
Αν όμως βάλεις στο χέρι το οικόπεδο του δίπλα, θα σε μνημονεύουν στον αιώνα τον απαντά. Εδώ και δέκα χρόνια λοιπόν, δηλαδή μετά το πρώτο μισό της συνολικής του ως τώρα θητείας αποφάσισε να χτίσει τις βάσεις για διεύρυνση της Τουρκίας και ανάδειξή της σε περιφερειακή δύναμη.
 
Αν αύριο αποχωρούσε από την ηγεσία, θα άφηνε δεκάδες εξωχώριες στρατιωτικές βάσεις στην Αφρική και στην Ασία με αντίστοιχες στρατιωτικές συμμαχίες και μια κατακτημένη περιοχή στην Συρία, μεγέθους όσο ολόκληρη η Κύπρος, μια περιοχή που κατελήφθη με μια κατά τα άλλα "ειρηνευτική" επιχείρηση, όπως άλλοτε και ο "Αττίλας". Επίσης θα άφηνε στα σκαριά το όνειρο του παντουρκισμού και νεοθωμανισμού αλλά και της Ουμμά, δηλαδή της πανισλαμικής ενωσης σε μια ενιαία κοινότητα.
Αν πάλι αποφάσιζε αύριο το πρωί να παίξει το καλό παιδί ξανά, για να διώξει την ένταση, όπως ήταν π.χ. το 2005, θα έκαναν ουρές οι "σύμμαχοι" για να τον υποδεχτούν ξανά στην αγκαλιά τους.
 
Ο Ερντογαν είναι ένας μεγάλος παίκτης, στα 67 του έχει κάνει πολύ περισσότερα από τον κυρ-Μητσο του πληκτρολογίου που ποστάρει "Ληονάιντας και τρακόσους" με ταχύτητα πολυβόλου στο Fb και μοστράρει και γνώμη για τον "Ερντυ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου