Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Μεταρρυθμίσεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

 ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΠΕΤΥΧΕ;

ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΠΕΤΥΧΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ EΠΡΕΠΕ; 
 
ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Π.Ο.Υ (Μόνον αλληλεγγύη δεν είναι αυτή η έκκληση)
 
ΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ. 
 
Το πείραμα με την πανδημία COVID-19, πέτυχε εν μέρει; Κατά την συντριπτική πλειοψηφία πέτυχε και τώρα οι νέες μέθοδοι που θα χρησιμοποιηθούν θα έχουν και καλύτερα αποτελέσματα, λόγω μεγάλων εμπειριών τους. 
 
Για παράδειγμα, οι νέες μελλοντικές πανδημίες και με τον τρόπο που θα αντιμετωπίζονται… Δεν θα μπορούν να αντιμετωπισθούν μεμονωμένα από κυβερνήσεις χωρών ή κάποιων οργανώσεων.
Οι τυχαίες πανδημίες του μέλλοντος θα είναι όπως οι αποκαλούμενες κλιματικές αλλαγές.
Έτσι, οι ευαίσθητοι καλοί άνθρωποι παγκοσμίως, αποφάσισαν για το καλό μας, να κάνουν μια σύμβαση ή μια συμφωνία με νομικό πλαίσιο και να είναι δεσμευτικό βάσει του διεθνούς δικαίου.
 
Την 1η Δεκεμβρίου 2021. 194 μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ), αποφάσισαν την σύνταξη μιας σύμβασης ή συμφωνίας που στηρίζεται σε κανόνες διεθνούς νομικού επιπέδου και στα δεδομένα του Π.Ο.Υ, με πρόσχημα να ενισχυθεί η πρόληψη, η ετοιμότητα και η αντίδραση ενάντια σε πανδημίες.
 
Στόχος αυτού του εγχειρήματος ήταν να Συγκροτηθεί ένα διακυβερνητικό όργανο που θα αποφασίζει για τις πανδημίες όπως για παράδειγμα οι μέθοδοι εργασίας και τα χρονοδιαγράμματα προκειμένου να συζητηθεί η πρόοδος επί του σχεδίου εργασίας.
 
Στη συνέχεια, θα υποβάλει αυτό το όργανο, έκθεση προόδου στην 76η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας το 2023, με σκοπό την έγκριση του έως το 2024.
 
Γιατί χρειάζεται ένα διεθνές νομικό μέσο για την πανδημία;
Δεν είναι ρητορικό το ερώτημα.
 
Μια συμφωνία για την πρόληψη, την ετοιμότητα και την αντίδραση ενάντια σε πανδημίες που έχει εγκριθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) θα επιτρέψει στις χώρες σε όλο τον κόσμο να ενισχύσουν τις εθνικές, περιφερειακές και παγκόσμιες ικανότητες και την ανθεκτικότητα σε μελλοντικές πανδημίες.
 
Για να μη τα πολυλογούμε.
Την Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022, έγινε η συνάντηση στη Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας (έτσι την βάφτισαν) στη Γενεύη που έτυχε να είναι και η Ημέρα της Αφρικής, όταν η Μποτσουάνα διάβασε μια δήλωση εκ μέρους των 47 μελών της AFRO, λέγοντας ότι θα ΑΡΝΗΘΟΥΝ την υποστήριξή τους για τις «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ» και που πολλά αφρικανικά κράτη ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ πολύ.
 
ΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. 
 
Μετά από τις ανησυχίες των Αφρικανικών μελών, πολλές άλλες χώρες δήλωσαν επίσης ότι έχουν επιφυλάξεις για τις αλλαγές και δεν θα τις υποστηρίξουν.
Ανάμεσά σε αυτά τα μέλη (κράτη) είναι η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα, η Νότια Αφρική, το Ιράν και η Μαλαισία. Η δε Βραζιλία συγκεκριμένα είπε ότι θα αποχωρήσει από τον ΠΟΥ, αντί να επιτρέψει στον πληθυσμό της να υπόκειται στις νέες τροποποιήσεις.
 
H Σερβία κήρυξε μάλιστα τον Π.Ο.Υ. τρομοκρατική οργάνωση και αποχωρεί!!!!!
Μακάρι να καταρρεύσει αυτή η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας.
Η Ελλάδα που εκπροσωπήθηκε είναι μία από τις 25 χώρες (194 του Π.Ο.Υ, νομίζω κυρία Ράπτη ήταν εκπρόσωπος της Ελλάδας) έτρεξαν πρώτες να υπογράψουν το σχέδιο εισήγησης, καταθέτοντας πρόθυμα το κομμάτι εκείνο της εθνικής μας κυριαρχίας που ήθελε να κερδίσει ο Π.Ο.Υ, (δηλαδή εκείνοι που τον ελέγχουν, με ισχυρότερους τους: ΗΠΑ, Ίδρυμα Γκέιτς, Βρετανία, Γερμανία).
 
Πάλι πρωτιά η Ελλάδα. Πως γίνεται να είμαστε πρώτοι στο εξωτερικό και τελευταίοι στο εσωτερικό της Χώρας μας; 
Δεν είναι απορίας άξιο;
Φίλη και φίλε,
Να ενημερώνεσαι, γιατί όπως έγραψα το 2020. Η Παγκόσμια διακυβέρνηση ήρθε, εσύ θα το επιτρέψεις;
 
Δημήτρης Μπουντουτσίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου