Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

Οι φιλελεύθεροι της Νέας Δημοκρατίας

Άλλο ένας θρίαμβος της "φιλελεύθερης" κυβέρνησης Μητσοτάκη : στη μελέτη του Δείκτη Οικονομικής Ελευθερίας που δημοσιεύει σήμερα το καναδικό Ινστιτούτο Fraser και αφορά το έτος 2020 η Ελλάδα χάνει 9 ολόκληρες θέσεις σε σχέση με το 2019 και καταλαμβάνει πια την 85η θέση ανάμεσα σε 165 χώρες και την χειρότερη θέση ανάμεσα στα κράτη-μέλη της ΕΕ. 
 
Το 2020 ήταν η χρονιά που ξεκίνησαν οι καραντίνες και μελετώντας την έρευνα δεν υπάρχει πια καμιά αμφιβολία ότι τα λοκντάουν ήταν μια καταστροφή για την οικονομική ελευθερία παγκοσμίως. 146 από τις 165 χώρες κατέγραψαν χειρότερες επιδόσεις και ο μέσος όρος του Δείκτη παγκοσμίως έπεσε μέσα σε μια χρονιά από το 7 στο 6,84 (δηλαδή μείωση τρεις φορές μεγαλύτερη από αυτή που παρατηρήθηκε μετά την οικονομική κρίση του 2008). Αυτό που ξεχωρίζει την Ελλάδα είναι πως υπήρξε πρωταθλήτρια σε αυτήν την κατρακύλα. Τα σκληρά λοκντάουν της κυβέρνησης (από τα σκληρότερα στην Ευρώπη και στον κόσμο) είχαν σαν αποτέλεσμα η χώρα μας να σημειώνει το 2020 τη δεύτερη μεγαλύτερη πτώση μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ! 
 
Και κάπως έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ξεκίνησε την πρωθυπουργία του με σκοπό να φιλελευθεροποιήσει την ελληνική οικονομία (έτσι έλεγε τουλάχιστον...) , κατέληξε να είναι ο μοιραίος άνθρωπος που έβαλε την ταφόπλακα σε ό,τι είχε απομείνει από την ελεύθερη οικονομία στην χώρα μας, μετέτρεψε έναν λαό δέκα εκατομμυρίων σε ζήτουλες κρατικών επιδομάτων και έβαλε την Ελλάδα στο δρόμο της σοβιετοποίησης. Έναν δρόμο που θα καταστρέψει όχι μόνο τις οικονομικές αλλά και τις υπόλοιπες ελευθερίες μας. 
 
ΥΓ1: Δεν θέλω να φανταστώ τι θα δείχνει ο Δείκτης το 2021 που η Ελλάδα συνέχιζε απρόσκοπτη τα λοκντάουν ενώ οι περισσότερες χώρες άνοιγαν τις οικονομίες τους ή το 2022 που η κυβέρνηση υπερηφανεύεται ότι έχει μοιράσει τα περισσότερα χρήματα στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. ( https://www.facebook.com/photo?fbid=10160519557351757&set=a.10150839929646757 ) Η Βόρεια Κορέα του Κιμ Γιονγκ-Ουν σύντομα θα φαντάζει laissez faire παράδεισος μπροστά στην Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη!
 
ΥΓ2: Και να θυμίσουμε ότι αυτοί που πασάρονται στην Ελλάδα σαν "φιλελευθεροι", και που τόσο κόπτονται για την οικονομική ελευθερία , στήριξαν και στηρίζουν αυτή την επικίνδυνη σοσιαλιστική κυβέρνηση και είτε ήταν οι πιο φανατικοί θιασώτες των λοκντάουν είτε , στην καλύτερη περίπτωση, σφύριζαν αδιάφορα θεωρώντας υπερβολικές τις ανησυχίες μας. Ο πρόεδρος του ΚΕΦΙΜ, που σήμερα αναδημοσιεύει την έρευνα του Fraser και κλαψουρίζει για την πορεία της Ελλάδας, έγραφε τον Νοέμβριο του 2020 ότι δεν θεωρεί τα λοκντάουν σοβαρή απειλή κατά της ελευθερίας...)
 
T.CHORMOVITIS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου