Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

Δύσκολη συλλογιστική από ανθελληνικές κυβερνήσεις

 

" Όλα καλά με τον μικρό μας ήρωα, γιατί είναι ήρωας μέσα σε ένα τέτοιο πικρό και πολύ χρονοβόρο ταξίδι… Ευχαριστώ για τα μηνύματα σας, δεν είχα τηλέφωνο να απαντήσω… Επιστρέψαμε στο νησί κι όλα καλά.
 
Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά, έστω από εδώ το ιατρικό επιτελείο του νησιού μας αυτά τα δύο γενναία παιδιά για την τεράστια προσπάθεια που έκαναν στον ήρωά μας …. Θα μείνω μόνο σε αυτό το κομμάτι δεν θα μπω στο θέμα του ΕΚΑΒ, αυτό θα γίνει σε επίσημο έγγραφο…
 
Θα ήθελα να ευχαριστήσω λιμεναρχείο, τελωνείο, αστυνομία, το πρακτορείο του νησιού και φυσικά τον καπετάνιο Νίκο Μάτσο με το «Ελεονόρα» με το οποίο και μεταφέρθηκε ο ήρωας στο Κας.
 
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον καϊμακάμη του Κας που με το πρώτο κάλεσμα που έκαναν γνωστοί μας έδωσε το πράσινο φως για την είσοδο στην χώρα της Τουρκίας. Σας ευχαριστούμε…
Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Λιμεναρχείο, το Τελωνείο, την Αστυνομία, το ΕΚΑΒ της Τουρκίας που μας περίμενε για περισσότερο από μισή ώρα στο λιμάνι του Κας και έγινε η μεταφορά του ήρωά μας …..
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον γιατρό και φίλο μας Τζεμ για όλες τις ενέργειες που έκανε κι αλλάξαμε 2 νοσοκομεία και 2 ιδιωτικές κλινικές…. Και φυσικά τον γιατρό Χακάν που ξύπνησε μεσάνυχτα κι ήρθε αμέσως να φτιάξει τον ήρωα μας …..
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους αδελφούς μου και φίλους μου στην Τουρκία για όλοι την οργάνωση και την ψυχολογική υποστήριξη που μας έδιναν αυτές της δύσκολες ώρες που ήμασταν εκεί από την άφιξη μας μέχρι και την αναχώρησή μας …..
Και ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου την οικογένεια της Hurigül Bakirci Magiafi που από το πρώτο δευτερόλεπτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό ήταν δίπλα μου και ειδικά ο αδελφός της Εμρέ, που δεν έχω λόγια να περιγράψω όλη αυτήν την κούραση, τις ατελείωτες ώρες οδήγησης… Τα ατελείωτα τηλεφωνήματα, χωρίς φαγητό, χωρίς ύπνο, χωρίς τίποτα και ακόμα αλλά πολλά… Εμρέ δεν έχω λόγια να σε ευχαριστήσω για όλα αυτά που έκανες για τον γιο μου… Σε ευχαριστώ αδελφέ μου.
Και φυσικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Νίκο Ασβέστη που δεν έλειψε ούτε δευτερόλεπτο από το πλάι μου σε όλο αυτό το ταξίδι
Ευχαριστώ πατέρα.
Ευχαριστώ για την άψογη εξυπηρέτηση και για την υπέροχη φιλοξενία αδέλφια μου.
Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου
Με εκτίμηση…….
Χρήστος Δούλος
Χωρίς γιατρό γενικής ιατρικής για πάνω από τρία χρόνια".
 
 
26 εκατομμύρια εμβόλια αγόρασε η Ελλάς στην πρώτη φάση, με 15€/ δόση, σύνολο 400 εκατομμύρια.
 
20 εκατομμύρια κόστισε η πρώτη λίστα Πέτσα 
 
2 εκατομμύρια κοστισε η δεύτερη λίστα Πέτσα.
 
Συν 18 εκατομμύρια η προώθηση της εμβολιαστικής καμπάνιας. 
 
Άλλα 5 εκατομμύρια η λίστα Πλεύρη.
 
Και ακολούθησαν επιπλέον αγορές για εμβόλια και έξοδα...
 
Από όλον αυτό τον πακτωλό χρημάτων που ο Πλεύρης υποσχόταν πως "θα μείνει σαν υποδομή και στο ΕΣΥ", έμειναν μια Πάγωνη υποψήφια για τις εκλογές, κάποιες δωρεές μερικών εκατομμυρίων εμβολίων σε ξένες χώρες για να μην λήξουν και πολλά περιφερειακά νοσοκομεία και υποδομές υγείας υποστελεχωμένες, με τον κόσμο αφημένο στην μοίρα του.
 
Βεβαίως έχει και ο κόσμος τις ευθύνες του. Στον Δήμο Μεγίστης στις εκλογές του 2019 η ΝΔ πήρε 40%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23% και το ΚΙΝΑΛ 14%, δηλαδή σχεδόν οι 8 στους 10 ψήφισαν τα κόμματα που ευθύνονται ΚΑΙ γι' αυτό το χάλι...
 
Πάντως, στον κεντρικό σχεδιασμό του κράτους, (ο οποίος δεν υφίσταται), το Καστελλόριζο είναι πιο σημαντικό να έχει υποδομές Υγείας, Παιδείας και Ασφαλείας, σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο τόπο της Ελλάδος. Είναι ζήτημα γεωστρατηγικής, αφορά τον κρίκο που μας συνδέει με την Κύπρο.
Βεβαίως δεν μπορεί κανείς να περιμένει τέτοια συλλογιστική από κυβερνήσεις ανθελληνικές...
 
Ε. ΔΑΦΝΟΜΗΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου