Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Μάθε μπαλίτσα vol4

 Γ.ΣΤΑΦΥΛΑΣ

Mιλούσα χθες με φίλο ειδικό περί των Αιολικών πάρκων. Εντελώς τυχαία πρόσφατα άκουσα και έναν
άλλον ειδικό να αναπτύσει το θέμα σε αθλητικό ραδιόφωνο. Αυτό που συμπέρανα είναι πως πρόκειται για μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ απάτη πολλών πολλών δις. ΕΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ. Τα αιολικά είναι παντελώς άχρηστα αφού το ρεύμα που παράγουν στην καλύτερη περίπτωση θα έφτανε μόνο για συμπλήρωμα σε μια κανονική εθνική παραγωγή από λιγνίτη.
 
Κι όμως πουλάμε τα λιγνιτικά και γεμίζουμε την χώρα με αιολικά. Την ίδια ώρα αναγκαζόμαστε να εισάγουμε ρεύμα από την Βουλγαρία για τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες ενώ οι διάφορες ψευτοπράσινες πολιτικές ομάδες και παρατρεχάμενες τους ΜΚΟ κάνουν λόγο για κάλυψη μόνο από τέτοιες πράσινες μορφές ενέργειας. Μπούρδες. Το Τέξας πρόσφατα μετά από μια θεομηνία έμεινε επί δέκα ημέρες χωρίς ρεύμα λόγω τέτοιων πράσινων πολιτικών. 
Το Τέξας!!
 
Για την προώθηση αυτών των πολιτικών έχουμε δώσει περιπου 12 δις απο το 2000 και δωθε. Δώδεκα δις που εισρεύσαν από την ΕΕ για να καταλήξουν πάλι σε Γερμανικές εταιρείες και σε μεσάζοντες, εργολάβους, δημάρχους και τοπικούς παράγοντες οι οποίοι λαδώνονται για να παρακολουθούν σιωπηροί την καταστροφή τους φυσικού πλούτου της χώρας με πράγματα που έτσι κι αλλιώς θα είναι άχρηστα μετά από 12 χρόνια (αυτός είναι ο χρόνος ζωής μιας ανεμογεννήτριας). Σκεφτείτε ότι για να ξηλωθεί μια ανεμογεννήτρια χρειάζονται δεκάδες χιλιάδες ευρώ και το μόνο που μπορείς να κάνεις έπειτα είναι απλώς να την θάψεις. Σκεφτείτε δε ότι για την παραγωγή της απαιτούνται τόνοι σπανίων υλικών και φυσικά τόνοι διοξειδίου του άνθρακα που διοχετεύονται στην ατμόσφαιρα, για κάτι που υποτίθεται πως αποτελεί πράσινη τεχνολογία.
 
Το ζήτημα έχει πάρα πολλές προεκτάσεις αφού ο φυσικός πλούτος της χώρας είναι αποτιμημένος σε 60 δις ευρώ, δηλαδή το 1/3 του ΑΕΠ αλλά παραμένει ουσιαστικά υποθηκευμένος με τα μνημόνια που υπογράψαμε για την σωτηρία των τραπεζών και των δημοσίων υπαλλήλων. Επιπλέον γύρω από το θέμα πλανάται και ο πρόσφατος περίεργος θάνατος κάποιου ειδικού δημοσιογράφου που ξιφουλκούσε από τον ιστότοπό του αρθρογραφώντας για το ζήτημα, σε ένα καθ' όλα περίεργο δυστύχημα σαν και αυτό που κάποτε συνέβη στον Μαυρίκο...
 
Και απέναντι σε όλα αυτά ποιοι αντιδρούν; Μονάχα τοπικές κοινότητες, τον αγώνα των οποίων υιοθετούν αμέσως διάφορες ομάδες αναρχικών και αντιεξουσιαστών. Ο περίφημος πατριωτικός χώρος αγρόν αγόρασε γι ακόμη μια φορά και τα μέλη, τα στελέχη του και οι συνοδοιπόροι ονειρεύονται εθνικές κυβερνήσεις και ανάκτηση της Αγίας Σοφιάς παίζοντας Play Station από τον καναπέ τους και ανεβάζοντας στάτους στο FB για τον Ιωάννη Μεταξά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου