Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

Κάτω από τους έλικες.

Όχι δεν είναι επαγγελματίες. Δεν είναι επιδοματούχοι, συμβασιούχοι, ορισμένου χρόνου, μισθωτοί εθελοντές.
Είναι άνθρωποι που άφησαν τις διακοπές τους, άφησαν τις δουλειές τους, άφησαν τους αγαπημένους τους, για να πάνε να βοηθήσουν, να γλιτώσουν το σπίτι σου, το αυτοκίνητό σου, το αμπελάκι σου, τον ελαιώνα σου, το δάσος μας.
Δεν τους είδες να πηγαίνουν στη φωτιά διότι έτρεχες μακρυά από τον καπνό, δεν τους είδες να γυρνούν κατάμαυροι στο σπίτι τους, γιατί ήταν αξημέρωτα χαράματα, και είχαν μόνο 3 ώρες να ετοιμαστούν για να πάνε στη δουλειά τους.
 
Κάτω από τους έλικες γίνονται οι καλύτερες συνεννοήσεις. "Θα πάμε εκεί, όταν τελειώσουν οι πτήσεις, θα βοηθήσουμε αυτόν, θα σβήσουμε εκείνες τις εστίες πριν αναζωπυρωθούν, θα βοηθήσουμε το πεζοπόρο πυροσβεστικό, θα απεγκλωβίσουμε ζώα και ανθρώπους μέσα από καπνό και αναζωπυρώσεις."
 
Όσο οι έλικες δουλεύουν πάνω από το κεφάλι τους, τα σχέδια καταστρώνονται από κάτω γιατί ο χρόνος είναι πολύτιμος και στοιχίζει ζωές και περιουσίες. 
 
Το "σπίτι" δεν είναι ένα απλό σπίτι, είναι η πατρογονική κατοικία κάποιου, το αμπελάκι δεν είναι ένα απλό παλιάμπελο, είναι το σταφύλι που θα φας υμνώντας την ελληνική φύση και τους καρπούς της, το δάσος δεν είναι απλώς "δέντρα", είναι η όαση δροσιάς, ο ταμιευτήρας ζωής, αναμνήσεων, εκδρομών, και καταφύγιο χιλιάδων άγριων ζώων.
 
Αν δεν μπορείς να γίνεις εθελοντής, γίνε τουλάχιστον αρωγός. Σήμερα έσωσαν το σπίτι του γείτονα, αύριο μπορεί να σώσουν το δικό σου. Θα το πετύχουν μόνο αν έχουν κατάλληλο εξοπλισμό, που συνεπάγεται κόστος. Ενημερώσου για το τι χρειάζονται και βοήθησέ τους για να σε βοηθήσουν.
 
Είμαι περήφανος που βρέθηκα κοντά τους ακόμα μια φορά, έχουν κερδίσει τον αμέριστο σεβασμό μου για την μεγαλόψυχη συνεισφορά τους στην κοινωνία μας. Και είμαι βέβαιος πως θα βρίσκονται στο καθήκον ακόμα και όταν ο εχθρός θα είναι άλλος, πιο φονικός και απειλητικός.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου