Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

Το #partygate του Μπόρις και του Κυριάκου

Κάπου εδώ θα θέλαμε να ενημερώσουμε το κοινό, πως η αρχική αφορμή για να ξεκινήσει το ξήλωμα της Κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον και να φτάσει να έχει στα χέρια του 50 παραιτήσεις συνεργατών του, είναι το #partygate, το οποίο διαθέτει εδώ και καιρό μέχρι και ξεχωριστό λήμμα στο #Wikipedia.
 
Οι Βρετανοί δείχνουν να το πήραν πολύ στα σοβαρά, πως τη στιγμή που η αστυνομία ασκούσε αστική τρομοκρατία εφαρμόζοντας απηνώς το κλειδαμπάρωμα, ο Μπο.Τζο. έπινε μπυρίτσες και έκανε παρτυ με τους συνεργάτες του στην οδό Νταουνινγκ.
 
Εμείς εδώ στην Ελλάδα είμαστε πολύ πιο χαλαροί με αυτά. Απόδειξη οι πολύ περισσότερες φορές που ο ΠΘ Kyriakos Mitsotakis και οι συν αυτώ Υπουργοί, συγγενείς κλπ, έγραψαν στα παλαιά (αν έχουν) υποδήματά τους, τις απαγορεύσεις συνωστισμού και ομαδικής διασκέδασης, εξόδου από την οικία κλπ.
 
Θα αριθμήσω κάποιες από αυτές έτσι για την "νοσταλγία" του θέματος, κυρίως όσες αφορούν τον ίδιο τον ΠΘ, αφήνοντας έξω το ερωτικό ειδύλλιο μεταξύ του υιού του και της τενίστριας, ή άλλων στελεχών του, που παρέβησαν τους νόμους που οι ίδιοι είχαν επιβάλει (άνευ επικύρωσης από την Βουλή).
 
Με χρονολογική σειρά λοιπόν, στο νο 1 βρίσκεται το παρτάκι έξω από του Μαξίμου, με το φορτηγό
που κουβαλούσε την Πρωτοψάλτη και την ορχήστρα της.
 
Στο νο 2, τα εγκαίνια τριών σταθμών μετρό, που επετράπη στους κομματικούς λάτρεις του ΠΘ να συνωστιστούν για να "γραψει" η κάμερα τις αυθόρμητες εκδηλώσεις λατρείας.

 
Στο νο 3, τον Δεκαπενταύγουστο του '20 κι ενώ ήδη διώκονταν ιερείς γιατί κοινωνούσαν ετοιμοθανατα γεροντάκια και ειχε προηγηθεί τρομοκρατία κατά των ιερατικών λειτουργιών και απόλυτη καταπάτηση του ιερουργικού τυπικού, ο ΠΘ βρέθηκε εντός ναού στο Ακρωτήρι τίγκα, να μετέχει της Θείας Λειτουργίας. 

 
Στο νο 4, στο δεύτερο #λοκντάουν, κι ενώ έχει μαντρωθεί ο κόσμος, και αποκλειστεί από θάλασσες, βουνό κλπ, ο ΠΘ με την σύζυγο βρίσκονται στην Πάρνηθα με την Μαρέβα να ιππεύει την μοτοσυκλέτα κάποιου ασκούμενου. 

 
Τέλος, στο νο 5, ο #happy_traveler ΠΘ μας, έχοντας πάει για επίσκεψη σε σπίτι τοπικού πολιτευτή στην Ικαρία, στήνει τρικούβερτο γλέντι με 30-40 παρευρισκόμενους στη βεράντα του πολιτευτή, την ίδια περίοδο που ο #Νικ_Χαρντ Νίκος Χαρδαλιάς απειλεί τους Έλληνες πολίτες πως οι εισαγγελείς θα κάνουν εφόδους με Αστυνομία σε σπίτια, μην τυχόν και βρεθούν κουμπάροι και παππούδες μαζί σε κάνα γιορτινό ή κυριακάτικο τραπέζι.

 
Αν το #partygate έριξε τον Μπο.Τζο. το #mitsotakisgate τι θα έπρεπε να έχει δημιουργήσει ως εξελίξεις στην Ελλάδα;
 
Ε.ΔΑΦΝΟΜΗΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου