Κυριακή 3 Ιουλίου 2022

Tα χαρακτηριστικά των «προοδευτικούληδων»

Πριν έξι χρόνια, τέτοια μέρα, είχα γράψει αυτό το κειμενάκι για τους δυο πιο αντιπαθητικούς ήρωες του "Beverly Hills 90210" (άλλαξα και δυο-τρία ονόματα για να είναι επίκαιρο) :
 
«Δεν είναι τυχαίο που οι δυο πιο εμετικοί τύποι που πέρασαν ποτέ από αμερικάνικο σήριαλ ψήφιζαν φανατικά "Δημοκρατικό Κόμμα" και , μάλιστα, συγκέντρωναν όλα τα χαρακτηριστικά που μας κάνουν να σιχαινόμαστε τους "προοδευτικούληδες".
 
Brandon Walsh : αποκρουστικός γλίτσας, γλειφτρόνι του κερατά, επαγγελματίας do-gooder, από τους ανθρώπους που θέλουν να τα' χουν καλά με όλους και που ανακατεύονται συνέχεια στην ζωή σου για να σου υποδείξουν ποιο είναι το καλό σου. Όμως, πίσω από το μετριοπαθές, χαμογελαστό προσωπείο κρύβεται ένας φανατισμένος "προοδευτικούλης" που δεν δίστασε να σχολάσει γκόμενα επειδή... ψήφιζε Ρεπουμπλικάνους! 
Παράλληλα, ο Brandon ήταν ένας αδίστακτος καριερίστας και οπορτουνίστας, ικανός να πατήσει επί πτωμάτων για να πετύχει επαγγελματικά. Χαρακτηριστικός τύπος "Limousine liberal", σήμερα θα εξέφραζε την καθεστωτική πτέρυγα του "Δημοκρατικού Κόμματος". Θα υμνούσε την προεδρία Mπάιντεν στη στήλη του στην "Huffington Post", με βαρετά, γενικόλογα άρθρα που δεν διαβάζει κανείς ή , πιθανόν, να ήταν ένας σπασαρχίδης, life-style πολιτικός τύπου Τζάστιν Τριντό, που θα τραγουδούσε καράοκε και θα χόρευε αγκαλιά με τη γυναίκα του για να εντυπωσιάσει προοδευτικές θείτσες σε κλιμακτήριο. Φυσικά, θα ήταν μέγας θαυμαστής του Pete Buttigieg (είναι γκέι αφού!) και από το διαμέρισμά του στο Μανχάτταν θα αποκαλούσε τους οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ "αμόρφωτους rednecks".
 
Andrea Zuckerman : μονίμως θυμωμένη, μονίμως αγέλαστη, στράφηκε στην Αριστερά λόγω των άφθονων κόμπλεξ της και της αγαμίας που την έδερνε. Nόμιζε ότι έπεφτε συνεχώς θύμα ρατσισμού λόγω του φύλου της και της εβραϊκής καταγωγής της ενώ, στην πραγματικότητα, κανείς δεν ασχολούνταν μαζί της. 
Χαρακτηριστικός τύπος λυσσασμένης, ανδροφοβικής φεμινίστριας, "πολιτικά ορθής" αριστερής και social justice warrior, από αυτές που είναι έτοιμες να λογοκρίνουν και να απαγορεύσουν ο,τιδήποτε παρεκκλίνει έστω και στο ελάχιστο από το "προοδευτικό" Ευαγγέλιο, στο οποίο πιστεύουν. Σήμερα θα ήταν κατώτερη υπάλληλος στο πολιτικό γραφείο της Alexandria Ocasio-Cortez και επίτιμο μέλος στους "Black Lives Matters", θα έγραφε σε περιθωριακά αριστερίστικα έντυπα εναντίον της "πατριαρχικής κοινωνίας" και του "σεξισμού" και θα ηγούνταν διαδηλώσεων στα αμερικάνικα πανεπιστήμια εναντίον του ..."τρανσφοβικού" Jordan Peterson.»
 
T.CHORMOVITIS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου