Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Ήταν 26 Σεπτεμβρίου του 2000...

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΑΧΟΥΤΗΣ . Ένα φανταράκι 19 μόλις χρονών . Χάθηκε στις 26 του Σεπτεμβρίου του 2000 ,

στο ναυάγιο του "Εξπρές Σάμινα" . Όχι , δεν κοιμόταν στην καμπίνα του . Ναι, ήταν πολύ καλός κολυμβητής . Το ίδιο και τα άλλα είκοσι φανταράκια που ήταν εκεί . Έσωσαν δεκάδες επιβάτες. Οι είκοσι γύρισαν πίσω. Ο Βασιλης Ραχουτης όχι . Στην τελευταία του διάσωση, έσωσε μια μητέρα  Προσπαθούσε να σώσει και το μωρό της. Τα κατάφερε. Του κόστισε όμως τη δική του ζωή .
Ο πατέρας του τον παρακάλεσε να φύγει, να σωθεί. Αρνήθηκε . Λέγοντας ότι δεν μπορούσε να αφήσει τους συνανθρώπους του στο έλεος των κυμάτων. Και το πλήρωσε. Με το πιο ακριβό τίμημα.
Δεν είδα κανένα "κύριο της Αριστεράς" να ζητήσει να αλλάξει ονομασία κάποιος δρόμος στην Αθήνα και να πάρει το όνομα αυτου του ΗΡΩΑ .
Τι ακριβώς "ηρωικό" , ποια ακριβώς "ηρωική" πράξη έκανε "κύριε γνωστέ ή άγνωστε Αριστερέ" ο Ζακ Κωστοπουλος και τον ανακηρύξατε "ήρωα" και ζητάτε να πάρει η οδός Γλαδστωνος το όναμά του ;
Ο Παυλος Φυσσας δολοφονήθηκε πάνω σε ένα τσαμπουκά από ένα ανεγκεφαλο ουγκανο-νεαντερταλ χρυσαυγιτη .
Τι ακριβώς τον κάνει "ήρωα" ; Το ότι ήταν καλλιτέχνης Αντιφα ; Το ότι τα περισσότερα τραγούδια του είχαν στίχους χειρότερους κι απ' αυτούς για τους οποίους τα έγραφε ; Όχι . Ήταν λέει ήρωας γιατι πέθανε γι' αυτά που πίστευε .
Το ίδιο κι ο πιτσιρικάς φανταράκος . Γι' αυτά που πίστευε πέθανε. Δεν δολοφονήθηκε σε καυγά, θυσίασε αυτοβούλως ο ίδιος τη ζωή του πολεμώντας τα κύματα του Αιγαίου για να σώσει ανθρώπους. Η επιτομή του αληθινού ΗΡΩΙΣΜΟΥ .
Τι κάνει λοιπόν πιο ήρωες και άξιους τιμών τον Παυλο Φυσσα και τον Ζακ Κωστοπουλο αλλά όχι τον Βασιλη Ραχουτη ρε Αριστεροί της δεκάρας;
Γιατί άραγε δεν πήγε κανένα κανάλι και δεν έγινε καμία εκδήλωση προς τιμήν του χθες την ημέρα της επετείου του δικού του ΗΡΩΙΚΟΥ θανάτου;
Γιατί δεν στήθηκε και γι' αυτόν προτομή και προσκύνημα ;
Γιατί δεν μετονομάστηκε ας πούμε η Πλατεια Αμερικης σε Πλατεια Βασιλη Ραχουτη ;
ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ ΕΧΩ ΡΕ ΝΤΕΜΕΚ ΚΑΙ ΓΙΑΛΑΝΤΖΗ "ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ" ΑΝΤΙΦΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ . ΨΕΥΤΙΚΟΙ , ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΟΙ ΡΕ ΕΙΣΑΣΤΕ, ΠΟΥ ΟΤΙ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟ ΕΞΥΨΩΝΕΤΕ ΚΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΠΕΤΣΙΝΗ "ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ" ΣΑΣ ΤΟ ΠΕΤΑΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ .ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΑΓΩΝΙΣΤΕΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ" .
Να ξεράσω τώρα , η να περιμένω την επόμενη βρωμιά σας;
(Μ.Καλογεράκης 2019)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου