Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

Ελευθερίες στη Νέα Ζηλανδία

 T.Chormovitis

Στη Νέα Ζηλανδία, η φιλενάδα μου η Τζασίντα Άρντερν ξαναχτύπησε! Αφού έβαλε σε καραντίνα τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας για τέσσερα κρούσματα κορωνοϊου, χθες ανακοίνωσε ότι λόγω της πανδημίας αναβάλλονται οι προγραμματισμένες βουλευτικές εκλογές για ένα μήνα (όταν είχε κάνει ανάλογη πρόταση ο Τραμπ στο twitter έγινε ο κακός χαμός και δικαιολογημένα. Τώρα που το έκανε πράξη το χρυσό κορίτσι των λελέδων, ο μήνας έχει 18...)

Στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, που βρίσκεται σε lockdown για δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες, η αστυνομία μπορεί να μπουκάρει στο σπίτι σου χωρίς ένταλμα, η ιδιωτική σου περιουσία μπορεί να κατασχεθεί για οποιονδήποτε λόγο, η κυκλοφορία απαγορεύεται μετά τις 8 το βράδυ, η Κάτω Βουλή έβαλε λουκέτο ενώ μόνο η Άνω Βουλή παραμένει ανοιχτή παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της πολιτειακής κυβέρνησης να την κλείσει κι αυτή. Το φιλελεύθερο think tank "Institute of Public Affairs" (πραγματικά φιλελεύθερο, όχι ΚΕΦΙΜ) χαρακτήρισε όλα αυτά που γίνονται στη Μελβούρνη ως "την πιο σοβαρή παραβίαση των βασικών μας ελευθεριών που έχει σημειωθεί ποτέ σε αυστραλιανό έδαφος".

Πώς είπατε; H πολιτική των lockdowns βάζει σε κίνδυνο τις ατομικές μας ελευθερίες, τους θεσμούς μας και τα δημοκρατικά μας δικαιώματα; Μάλλον είστε ψεκασμένος, κύριε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου