Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

"28η Οχχχτώβρη"

 Του Ε.ΔΑΦΝΟΜΗΛΗ

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ιθάκης Κεφαλληνίας σχετικά με την "28η Οχχχτώβρη", βγαλμένη από φυλλάδα του ΚΚΕ, έμεινε ουσιαστικώς αναπάντητη από τον κυριότερο φορέα: το Υπ.Παιδείας, το οποίο βεβαίως διοικείται επίσης από σοφτ αριστερούς.
Προφανώς και εγώ ως ιδιώτης, που πληρώνω με τους φόρους μου όλες αυτές τις γλίτσες που συνέγραψαν αυτό το, μεστό ανακριβειών, φληνάφημα, είμαι πολύ λίγος αριθμητικά για να απαντήσω, ωστόσο θα παραθέσω για τους φίλους που με διαβάζουν, την χρονολογική καταγραφή των πραγμάτων ώστε να εξάγουν μόνοι τους τα συμπεράσματά τους και να ταπώνουν όποιους και όποτε πρέπει.
Έχουμε λοιπόν:
⚫ 23 Αυγούστου...1939 Σύμφωνο Μολοτοφ-Ρίμπεντροπ.
⚫ 28 Ιουνίου 1940... Εισβολή Σοβιετικών στην Βαλτική και την Βεσσαραβία.
⚫ 28 Οκτωβρίου 1940... "ΟΧΙ" του Ι. Μεταξα.
⚫ Ιανουάριος1941... Ο Ι. Μεταξάς απεβίωσε.
⚫ Απριλιος 1941... Συνθηκολόγηση Ελλάδος-Αξονα.
⚫ 20 Μαΐου - 1 Ιουνίου 1941... Μάχη της Κρήτης. Η ολοκληρωτική κατοχή της Ελλάδος ξεκινά.
➖➖➖
🔴 22 Ιουνίου 1941... Επίθεση Γερμανίας στην Σοβ. Ένωση.
🔴 Για 11 ημέρες ο Στάλιν ήταν σε σοκ και κρυβόταν. Με το πιστόλι στον κρόταφο από 4 μέλη του πολιτ μπυρό, (Μπέρια, Μόλοτοφ, Μικόγιαν και Βοροσίλοφ) εμφανίστηκε επιτέλους και άρχισαν να δίδονται διαταγές για αντίδραση. Υποθέτω πως είναι ασφαλές να πούμε πως 30 ημέρες μετά τις 22 Ιουνίου δηλαδή κατά τις 20 Αυγούστου, δόθηκαν οδηγίες για σχηματισμό παρτιζανικών οργανώσεων στα κατά τόπους κομμουνιστικά κόμματα, οι οποίες ίσως, λόγω των δυσχερειών του πολέμου να άργησαν λίγο παραπάνω να φτάσουν στην Ελλάδα...
🔴 27 Σεπτεμβρίου 1941... Ίδρυση ΕΑΜ
🔴 Φεβρουαριος 1942... Ίδρυση ΕΛΑΣ
🔴 Φεβρουαριος 1943... Ίδρυση ΕΠΟΝ
🔴 Δεκέμβριος 1946... Ίδρυση ΔΣΕ
Βεβαίως για Τσίπρες, Καρανικαίους, και ΕΛΜΕδες, όλοι αυτοί οι παραπάνω στις κόκκινες κουκίδες, πολέμησαν στη Μάχη της Ελλάδος που τελείωσε πριν ιδρυθούν αυτοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου