Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Μπλακ ντέι...

 Του Ε.ΔΑΦΝΟΜΗΛΗ


Το 1947 με τους Βρετανούς να φεύγουν από την Ινδική χερσόνησο και να διαχωρίζονται τα εδάφη της χερσονήσου ανάμεσα σε Πακιστάν και Ινδία, προέκυψε το ζήτημα προσάρτησης της περιοχής Τζαμμού και Κασμίρ. Ο Μαχαραγιάς της περιοχής, αμφιταλαντευόμενος για το που θα προσαρτήσει την περιοχή του, δέχθηκε την μέθοδο "πειθούς" του Πακιστάν, το οποίο έστειλε ισλαμιστές ατάκτους να λεηλατήσουν και να εκβιάσουν την περιοχή ώστε να δεχθεί την προσάρτηση στο Πακιστάν. Η απάντηση του Μαχαραγιά ήταν καλέσει την Ινδία να στείλει τακτικό στρατό από Σιχ, οι οποίοι διέλυσαν και πεταξαν έξω τους επιδρομείς και κατόπιν προσάρτησαν την περιοχή στο Ινδικό Κράτος.
Η προσάρτηση αυτή μνημονεύεται από τους Πακιστανούς στις 27 Οκτωβρίου κάθε χρόνο ως "Μαύρη Ημέρα" και συνοδεύεται από διαδηλώσεις κατά των απανταχού ινδικών πρεσβειών.
Τώρα θα μου πείτε τι μας ενδιαφέρουν εμάς όλα αυτά. Θα σας πω πως επειδή τόσα χρόνια δεν μας ενδιέφερε τίποτε άλλο πέραν από την κοσμική καθημερινότητα, πλεον έφτασε να μας αφορά αυτή η επέτειος διότι κάποιοι, όσο εμείς ασχολούμασταν με τις κοσμικότητες, αφού ήρθαν κατά χιλιάδες εδώ, πλέον θέλουν να την υπομνήσουν αύριο 28/10 και να διαδηλώσουν εδώ στην Ελλάδα την ίδια ημέρα με την δική μας εθνική επέτειο οικειοποιούμενοι εκτός άλλων και την ημέρα αυτή.
Φυσικά δεν εθελοτυφλούμε, δεν είναι καθόλου τυχαία η επιλογή να διαδηλωθεί το Πακιστανικό "black day" την ημέρα της εθνικής μας εορτής, διότι πρώτον τα αντανακλαστικά του κόσμου είναι μειωμένα μια τέτοια ημέρα εθνικής εορτής ενώ δευτερευόντως (και ουχί ελάσσονος σημασίας) κάποιοι χρησιμοποιούν όλα τα διαθέσιμα μέσα ώστε να δώσουν "νότες" πολυπολιτισμού σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητάς μας. Έτσι, την ίδια ημέρα που ορθώνονται ελληνικές σημαίες και ο κόσμος αναπληρώνει αποθέματα ιστορικής εθνικής υπερηφάνειας, δίπλα του κυκλοφορούν πακιστανικές σημαίες και, γιατί όχι, αργότερα νιγηριανές ή άλλης εθνικότητας...
Θα ερωτηθεί κανείς, τι μπορεί να κάνει η Πολιτεία απέναντι σε αυτή την διαστρέβλωση της ημέρας της 28ης Οκτωβρίου, εις την οποία σκοπίμως και δολίως "μετακόμισε" ή μετανάστευσε το πακιστανικό "black day" της 27ης Οκτωβρίου, (ΜΟΝΟ στην Ελλάδα συμβαίνει αυτό, αφού σε άλλες χώρες μνημονεύεται κανονικά στις 27 Οκτωβρίου).
Την απάντηση μας την δίνει το ισλαμικό Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, διαχρονικός σύμμαχος του ομοδόξου της Πακιστάν. Οι Σαουδάραβες βάζοντας πρώτα τα συμφέροντα του κράτους τους και βλέποντας πως το Πακιστάν λειτουργεί επιθετικά υπέρ της Τουρκίας χρηματοδοτεί την αμυντική της βιομηχανία και κατ' επέκταση στηρίζει και το εχθρικό γι' αυτους Κατάρ, έκαναν δύο κινήσεις απέναντί του. Το πρώτο σημαντικό βήμα ήταν η καταψήφιση του Πακιστάν στην σύνοδο περί μαύρης λίστας της Ομάδας Δράσης Χρηματοοικονομικής Δραστηριότητας (FATF). Η συγκεκριμένη ομάδα στην οποία συμμετέχουμε κι εμείς ως κράτος ("πετώντας αετό"), μετά ειδικά τα γεγονότα της 11/9/2001, πήρε δραστικά μέτρα κατά των κρατών που βοηθούν στο ξέπλυμα χρήματος και την χρηματοδότηση τρομοκρατών.
Σε αντίθεση με την Ελλάδα που απο το 2019 διαβάζουμε αναφορές του FATF πως οι ελληνικές κυβερνήσεις εμφανίζουν πρακτικώς μηδενική δράση εντός του Οργανισμού, η Σαουδική Αραβία δεν παρείχε ψήφο εμπιστοσύνης προς το Πακιστάν ώστε να εξέλθει από την γκρίζα λίστα των χρηματοδοτών της τρομοκρατίας στην οποία βρίσκεται. (Trivia πληροφορία είναι πως στην ίδια γκρίζα λίστα ξεπλύματος χρήματος και χρηματοδότησης τρομοκρατών είναι και η Αλβανία για την οποία υπερψηφίζουμε την ένταξή της στην Ε.Ε.)
Στην συνέχεια και ως δεύτερο μέτρο, η Σαουδική Αραβία απαγόρευσε προχθές, αρχικά όλες τις εκδηλώσεις για το "Black Day" εντός της επικρατείας της και ύστερα δήλωσε πως επιτρέπει την διοργάνωση εκδήλωσης αυστηρά μόνο εντός της Πακιστανικής πρεσβείας στο Ριγιάντ (πρωτεύουσα Σαουδ. Αραβίας).
Στην περίπτωσή μας, εκτός του ότι δεν έχουμε πράξει τα ελάχιστα στον έλεγχο των ΜΚΟ (αυτά μας προσάπτει η έκθεση του 2019 του FATF, ενώ προσφάτως ανακαλύφθηκαν πολλές μαυρες δοσοληψίες και συναλλαγές αλλά και γνωστοποιήθηκε η δράση τους στην αθρόα προσέλευση νέων μεταναστών ΚΑΙ πακιστανικής καταγωγής), δεν ακούσαμε ή είδαμε κάποια δράση από πλευράς Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που είναι υπεύθυνο και για τις υπηρεσίες ασφαλείας, να αναζητήσει και να βρει ποιοί είναι αυτοί που εν μέσω απαγορεύσεων εξ αιτίας covid19 διοργανώνουν διαδηλώσεις ανήμερα της εθνικής μας εορτής.
Ευλόγως γεννάται η απορία: το εχθρικό προς ημάς Πακιστάν διοργάνωνει πλέον ελεύθερα δι' αντιπροσώπων του στη χώρα μας διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες; το κατ' επίφαση ελληνικό κράτος εξαντλεί την αυστηρότητά του μόνο σε μεμονωμένους αντιρρησίες μασκών και σε ιερείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου