Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Κινεζοϊός και κυβέρνηση

 Του T.CHORMONITIS


Και όμως, το χθεσινό φιάσκο με τις γιγαντιαίες μάσκες στα σχολεία ήταν το καλύτερο νέο των τελευταίων μηνών! Και να γιατί : ένας από τους λόγους που στην Ελλάδα δεν φτούρησε ποτέ ολοκληρωτισμός, είτε στην φασιστική-εθνικοσοσιαλιστική, είτε στην κομμουνιστική μορφή του, είναι πως η κρατική μας μηχανή ήταν πάντοτε της πλάκας. Για να μπορέσει η κυβέρνηση να ελέγξει όλες τις πτυχές της ιδιωτικής ζωής των ανθρώπων χρειάζεται να έχει στη διάθεσή της ένα νεωτερικό κράτος δυτικού τύπου, απρόσωπο, συγκεντρωτικό, γραφειοκρατικό, αποτελεσματικό (για τους δικούς του σκοπούς) και βασισμένο σε "επιστημονικές αρχές". Με τη δικιά μας κρατική μηχανή που θυμίζει περισσότερο προνεωτερικό οθωμανικό δοβλέτι με τα ρουσφέτια του, τις άπειρες εξαιρέσεις του και την συνεχή παρέμβαση του ανθρώπινου παράγοντα ("είναι καλό παιδί ο ανιψιός μου, ο Μάκης, να του χαρίσουμε το πρόστιμο!"), κανένας Χίτλερ και κανένας Στάλιν δεν θα μπορούσε να κάνει δουλειά στην Ελλάδα.

Είναι αλήθεια πως στις μέρες του λοκντάουν, φοβήθηκα πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχτιζε ένα τέτοιο "σοβαρό" κράτος για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μας. Η ταχύτητα και ο επαγγελματισμός με τον οποίο ο κρατικός μηχανισμός έκλεισε στα σπίτια τους δέκα εκατομμύρια ανθρώπους, έβαλε λουκέτο σε ολόκληρη την ιδιωτική οικονομία, έριξε χιλιάδες πρόστιμα και μοίρασε τόσα επιδόματα ήταν πραγματικά ....ανατριχιαστικός! Και να που ήρθε το χθεσινό φαιδρό περιστατικό με τις παιδικές μάσκες που ήταν μεγάλες ακόμη και για το κεφάλι της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, και να που ήρθε το μπάχαλο στη συνεννόηση των αρμοδίων, οι ημέτεροι επιχειρηματίες και όλα αυτά τα τόσο χαριτωμένα και γνώριμα της ελληνικής πραγματικότητας, για να μου αναπτερώσουν το ηθικό και να μου δώσουν ελπίδες πως η κρατική μηχανή της πατρίδας μας δεν έχει αλλάξει καθόλου και εξακολουθεί να θυμίζει...οπερέτα. Και αν ισχύει αυτό τότε έχουμε πιθανότητες να περισώσουμε κάποιες από τις ελευθερίες μας.

Όσοι παρακολουθείτε τις εξελίξεις στο μέτωπό της επιδημίας, θα έχετε καταλάβει πως οι μαθητευόμενοι μάγοι της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν φημίζονται για τη σταθερότητα των απόψεών τους. Πχ τον Μάρτιο μας έλεγαν πως οι μάσκες είναι επικίνδυνες και τον Σεπτέμβριο μας ενημέρωσαν πως είναι απαραίτητες. Τον Μάρτιο, που ήθελαν να βάλουν λουκέτα στα σχολεία, μας έλεγαν πως τα παιδιά είναι super-spreaders , τον Μαϊο, που ήθελαν να τα ξανανοίξουν, αποφάσισαν πως τα παιδιά δεν μεταδίδουν τον ιό και τον Σεπτέμβριο, που επέβαλαν μάσκες στα σχολεία, τα παιδιά, ως διά μαγείας, έγιναν και πάλι μεταδοτικά. ( https://www.facebook.com/tilemachos.chormovitis/posts/10158891813571757 )

Την ίδια λαμπρή παράδοση φαίνεται ότι ακολουθεί η κυβέρνησή και όσον αφορά το μέτρο του lockdown. Την άνοιξη, για τα κυβερνητικά φερέφωνα, το lockdown ήταν ευλογία και μάλιστα δεν έβλαπτε και καθόλου την οικονομία (ο κορωνοϊος την έβλαπτε!) . Το καλοκαίρι όλα τα στελέχη της κυβέρνησης απέκλειαν, σε κάθε περίπτωση, μια δεύτερη καραντίνα γιατί ξαφνικά συνειδητοποίησαν ότι βλάπτει την οικονομία. Και σήμερα, μόλις τρεις μέρες μετά τις δηλώσεις Μητσοτάκη πως "δεν μπορούμε να πάμε σε νέο καθολικό lockdown" ( https://www.neakriti.gr/…/live-i-sunedeuxi-tupou-tou-proth…/ ), έρχεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για ένα νέο lockdown.

Ας το πάρουμε απόφαση, οι άνθρωποι που μας κυβερνάνε δεν είναι μόνο σοσιαλιστές, δεν είναι μόνο επικίνδυνοι, είναι και σχιζοφρενείς.

ΥΓ Να έχεις τη μεγαλύτερη ύφεση των τελευταίων δεκαετιών, να έχεις την ιδιωτική οικονομία σε κατάσταση διάλυσης και να έχεις και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να κάνει τέτοιες δηλώσεις και να απειλεί, εκ νέου, με λουκέτα! Εγκληματικό, ανεύθυνο και αποδεικνύει, για μια ακόμη φορά, πόσο υπολογίζει η σοσιαλιστική κυβέρνηση Μητσοτάκη τον ιδιωτικό τομέα και όλους αυτούς που παράγουν πλούτο σε αυτή την χώρα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου