Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Aνήλικα ασυνόδευτα...

 Του Μ.ΜΠΡΟΥΣΚΟΥ

 

Σας θυμίζει κάτι ο Χουσεΐν Χαβαρί; Μάλλον όχι. Ήρθε στην Ελλάδα ως ασυνόδευτος ανήλικος, Αφγανός, που τον πατέρα του τον είχαν σκοτώσει οι Ταλιμπάν, όλα κατά δήλωσή του. Το 2013 καταδικάσθηκε σε δεκαετή κάθειρξη για απόπειρα δολοφονίας μιας φοιτήτριας στην Κέρκυρα. Αποπειράθηκε να τη βιάσει και την έσπρωξε σε γκρεμό 8 μέτρων με αποτέλεσμα η κοπέλα να τραυματιστεί σοβαρά. Δικάστηκε ως ανήλικος, με τα ευεργετήματα που προβλέπει ο νόμος για αυτούς και τον Οκτώβριο του 2015 αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο να δίνει το «παρών». Υστερα από λίγο παραβίασε τους όρους και εξαφανίστηκε. Πήγε στη Γερμανία και ζήτησε άσυλο, δηλώνοντας πάλι ανήλικος. Όμως τον Οκτώβριο του 2016, ο Χαβαρί βίασε και σκότωσε τη 19χρονη Μαρία Λαντενμπέργκερ, φοιτήτρια Ιατρικής και κόρη αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το κορίτσι γύριζε με το ποδήλατό της από ένα πάρτι. Ο Χαβαρί τη δάγκωσε στο μάγουλο, στο στήθος και έκανε προσπάθεια να τη στραγγαλίσει. Όταν έχασε τις αισθήσεις της, τη βίασε κατ’ επανάληψη και την πέταξε σε ένα ποτάμι, όπου πνίγηκε. Το έγκλημά του αποκάλυψε πως είχε συλληφθεί για απόπειρα βιασμού φοιτήτριας στην Ελλάδα, αλλά είχε αποφυλακιστεί και έφυγε για τη Γερμανία όπου ζήτησε άσυλο.

Η Αστυνομία τον ταυτοποίησε ως δράστη και τον συνέλαβε από τις κάμερες ασφαλείας και από DNA που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος. Μετά αρχίζουν οι εκπλήξεις.
Οι διωκτικές Αρχές ανέθεσαν στην Ούρσουλα Βίτβερ – Μπακόφεν, καθηγήτρια στο Ινστιτούτο Βιολογικής Ανθρωπολογίας του Φράιμπουργκ, να προσδιορίσει την ακριβή ηλικία του. Εξετάζοντας ένα δόντι του κατηγορουμένου και άλλα στοιχεία που μπορούν να προσδιορίσουν την ηλικία ενός ανθρώπου, κατέληξε πως ο Χουσεΐν Χαβαρί ήταν μεταξύ 22,05 και 29,55 ετών. Ήταν ενήλικος δηλαδή ακόμα και όταν τέλεσε την απόπειρα βιασμού και ανθρωποκτονίας στην Ελλάδα. Ο φονιάς είπε πως ωθήθηκε στο έγκλημα από «παρόρμηση». Στις 22/3/2018, το Δικαστήριο του Φράιμπουργκ καταδίκασε τον Χουσεΐν Χαβαρί ως ενήλικο σε ισόβια κάθειρξη. Όμως το άτυχο 19χρονο θύμα δεν γυρίζει πίσω… Τα τραύματα της Ελληνίδας φοιτήτριας στην Κέρκυρα, που την έριξε στον γκρεμό, δεν θα σβήσουν εύκολα. Η ψευδής δήλωση λαθρομεταναστών πως είναι ανήλικοι, η ψευδής καταγωγή και η κατασκευή ψευδών γεγονότων καταδίωξης, ώστε να έχουν προσφυγικό προφίλ, συχνά με καθοδήγηση από μέλη των ΜΚΟ, είναι κάτι σύνηθες. Το μεταναστευτικό δεν είναι ΜΟΝΟΝ ιστορίες με ταλαίπωρες μωρομάνες. Ούτε ΜΟΝΟΝ ιστορίες με πραγματικά ανήλικα ασυνόδευτα. Πίσω απο όλα αυτά κρύβεται μια τεράστια μπίζνα, παγκόσμιων διαστάσεων. Την Μόρια και την δομή στην Σάμο δεν την έκαψαν Αφγανοί επειδή δεν άντεξαν τις (αποδεδειγμένα άθλιες βεβαίως) συνθήκες διαβίωσης. Τις έκαψαν οι ΜΚΟ γιατί οι ροές μειώνονται και επομένως συρρικνώνονται τα κέρδη του ψευδεπίγραφου ανθρωπισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου