Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Ελληνικός Στρατός

Του Ε.ΔΑΦΝΟΜΗΛΗ


Τα έχω πει και ξαναπεί, και βεβαίως έχουν υπερθεματίσει άλλοι πιο σχετικοί από εμένα που είναι και καθ' ύλην σχετιζόμενοι:

Ο Στρατός πρέπει να παύσει να είναι τα "δωρεάν χέρια" της κάθε κυβέρνησης και να μετατρέπονται οι οπλίτες άλλοτε σε οικιστές, άλλοτε σε καθαριστές και λεκανοπλύστρες.

Οι Έλληνες πολίτες εμπιστεύονται τα κορμιά των υιών τους στην Πατρίδα για να μετατραπούν σε μαχητές που θα υπερασπιστούν τα εδάφη μας αν γίνει πόλεμος. ΔΕΝ μεγαλώνει ο άλλος το παιδί του για να κάνει τα θελήματα του κάθε "πρόθυμου" σωματάρχη, μέραρχου, δκτού μονάδος κλπ.

Επίσης, κάποτε, ο Στρατός εκπαίδευε τους οπλίτες σε ειδικότητες, οι οποίες πιστοποιούνταν και επείχαν ισχύ επαγγελματικού τεχνικού διπλώματος. Από τον στρατό προέκυψαν οδηγοί, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί οι οποίοι πρόκοψαν στην ζωή τους και μεγάλωσαν οικογένειες. Στις ημέρες μας συμβαίνει το αντίθετο και ΠΡΕΠΕΙ να σταματήσει ή καλύτερα να διορθωθεί: Δεν μπορεί επειδή ένας κληρωτός γνωρίζει ηλεκτρολογικά ως εξαμηνίτης παραγιός, να μεταβάλλεται ξαφνικά σε ηλεκτρολόγος της μονάδος και να τελειώνει την θητεία του "άδειος" από τεχνική εκπαίδευση και εκπαίδευση μαχητού.

Υγ: οι "πρόθυμοι" που ανέφερα παραπάνω, είναι ευνόητο πως ακολουθούν ιδιαιτέρως ανοδική πορεία μέχρι κάποτε να γίνουν Αρχηγοί, "σκυλιά του πολέμου"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου