Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Εθελοντές...

 Του Ε.ΔΑΦΝΟΜΗΛΗ


Τα προσφυγόπουλα της Μοριας μονοπώλησαν εχθές τα δελτία ειδήσεων...

Ταυτόχρονα με την φωτιά στη Μόρια, είχαμε πυρκαγιά στην Ανάβυσσο, η οποία κατέκαψε σπίτια και περιουσίες. Στην φωτιά προσέτρεξαν εθελοντές, μεταξύ των οποίων ευρίσκοντο και έφεδροι οπλίτες.

Αυτοί οι άνθρωποι δεν προσβλέπουν σε "μόρια" για δημόσιους διαγωνισμούς και προσλήψεις. Δεν επιθυμούν να κερδίσουν τίποτα, αντιθέτως προσφέρουν πολλά. Τον χρόνο τους, τον κόπο τους, την δαπάνη για τον εξοπλισμό τους. Είναι άνθρωποι που κάνουν αυτό που προστάζει η πυξίδα του καθήκοντος για την Πατρίδα.

Με λύπη μου θα πω, (έχοντας έναν δεδομένο κύκλο ενημέρωσης), πως ελάχιστοι έως και μηδαμινοί σε πλήθος συμπολίτες μας, από την αρχή της χρονιάς εφέτος που η Πατρίδα μας δοκιμάζεται αντιμετωπίζοντας σοβαρές προκλήσεις και κινδύνους, (Έβρος, νησιά, απειλή πολέμου κλπ), ελάχιστοι έως μηδαμινοί ξαναλέω, έκαναν τον κόπο να δαπανήσουν λίγο από τον ελεύθερο χρόνο τους (για την ακρίβεια απο μία έως 2 ώρες την εβδομάδα είναι αρκετό) για να εγγραφούν και να συμμετάσχουν σε μία λέσχη εφέδρων παίρνοντας τις βασικές γνώσεις μάχης, πρώτων βοηθειών, γενικές κατευθύνσεις ασφαλείας και εκπαιδευτικές εμπειρίες σχετικά με ζητήματα που μπορούν να σώσουν τις ζωές τους αλλά και των συνανθρώπων τους.

Οι εθελοντές όπως ο συγκεκριμένος εχθές Τετάρτη απόγευμα, κάνουν το "extra mile", ετσι λοιπόν άφησαν το καφεδάκι και το αραλίκι για να συνδράμουν τις πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις. Είναι οι ίδιοι που ετοιμάζονται ως δεύτερη γραμμή Άμυνας σε περίπτωση πολέμου.

Είναι αυτοί που κάνουν ησύχως πράξη το δόγμα "πολίτης-οπλίτης" και δεν μένουν σε κραυγές και ηρωισμούς από το πληκτρολόγιο...

Εύγε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου