Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Mια ψεύτικη εικόνα

 Του T.CHORMOVITIS


Διαβάζω την ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής του Athens Pride, που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες :

"Αν και φέτος δεν θα ενώσουμε τις φωνές μας στο δρόμο, οι ιστορίες που μας στείλατε είναι αυτές οι οποίες διαμόρφωσαν το κεντρικό μας μήνυμα. Οι ιστορίες αυτές αποτυπώνουν την πραγματικότητα που βιώνουμε σήμερα τα LGBTQI+ άτομα στην Ελλάδα. Είναι ιστορίες με στιγμές που μας έκαναν να κλάψουμε, να φοβηθούμε, που μας πόνεσαν και μας έβγαλαν στους δρόμους. Αλλά κυρίως είναι ιστορίες που μας έδωσαν τη δύναμη να πούμε ΩΣ ΕΔΩ.

Ως εδώ με τον σχολικό εκφοβισμό. Ως εδώ με τις δολοφονίες, τις διακρίσεις και την απομόνωση. Ως εδώ με την αστυνομική βία. Ως εδώ με την κακοποίηση και τη βία στο οικογενειακό, εργασιακό και κοινωνικό περιβάλλον. Ως εδώ με το συνεχές αίσθημα φόβου και ανασφάλειας.

Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας τα LGBTQI+ άτομα φωνάζουμε ΩΣ ΕΔΩ και διεκδικούμε ορατότητα, ισότητα και σεβασμό." ( https://www.efsyn.gr/…/258957_athens-pride-week-i-loatki-ko… )

Όταν πρωτοδιάβασα αυτό το πράγμα, νόμισα ότι οι ακτιβισταράδες μας περιέγραφαν την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι γκέι άνδρες και γυναίκες στο Ιράν των μουλάδων, στη Σαουδική Αραβία της σαρίας ή έστω στην Αγγλία την εποχή του Όσκαρ Ουάιλντ! Και όμως περιγράφουν την Ελλάδα του 21ου αιώνα και αναρωτιέσαι αν αυτοί οι άνθρωποι ζουν σε αυτή την χώρα ή σε κάποιον άλλον πλανήτη. Σήμερα που η κοινωνία μας είναι πιο ανεκτική από ποτέ απέναντι στους ομοφυλόφιλους και την ομοφυλοφιλία (πάντα η ελληνική κοινωνία ήταν ανεκτική με τον δικό της ιδιόμορφο τρόπο, διαβάστε και λίγο Ταχτσή, αμόρφωτοι και ιδεοληπτικοί ακτιβιστές!), το Athens Pride αντί να γιορτάσει αυτά τα επιτεύγματα, το μόνο που βλέπει είναι "δολοφονίες, διακρίσεις, απομόνωση, κακοποίηση, βία, συνεχές αίσθημα φόβου και ανασφάλειας" και όλα αυτά χωρίς κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει τους ανωτέρω ισχυρισμούς. (αν τους ζητήσεις να σου πουν μια ομοφοβική δολοφονία που έγινε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, θα σου αναφέρουν ξανά και ξανά την περίπτωση του Ζακ Κωστόπουλου, όταν δεν υπάρχει κανένα, μα κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι ξυλοκοπήθηκε επειδή ήταν γκέι!)

Το να σκιαγραφείς μια ψεύτικη εικόνα που πάει κόντρα με τις εμπειρίες των περισσότερων γκέι στην Ελλάδα, το να υποβιβάζεις την γκέι ζωή στην Ελλάδα σε ένα χοντροκομμένο και κακόγουστο μελό και σε ένα αναξιοπρεπές ρεσιταλ θυματοποίησης χωρίς τέλος, δεν γίνεται ούτε τυχαία, ούτε αθώα. Δυο είναι οι λόγοι που συμβαίνει αυτό : Πρώτον, όλες οι οργανώσεις που συμμετέχουν στο Pride μοιράζονται την ίδια αριστερίστικη ιδεολογία, η οποία χαρακτηρίζεται από μια έντονη "οικοφοβία", όπως έλεγε και ο μεγάλος Άγγλος φιλόσοφος Roger Scruton, δηλαδή από ένα παθολογικό μίσος εναντίον του "οίκου" σου, του τόπου σου, της πατρίδας σου, των συμπατριωτών σου και της πολιτισμικής σου ταυτότητας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο είναι επόμενο ότι θα διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα και θα παρουσιάσουν εσκεμμένα την χώρα τους, την Ελλάδα, σαν ένα κολαστήριο ομοφυλόφιλων! Δεύτερον και σημαντικότερο, το να παρουσιάζουν τα πράγματα πολύ χειρότερα απ' ότι είναι, το να επινοούν συνεχώς νέα ανύπαρκτα προβλήματα και νέες φανταστικές διακρίσεις, δικαιολογεί την ίδια την ύπαρξη αυτών των οργανώσεων και εγγυάται την πλουσιοπάροχη χρηματοδότησή τους από το κράτος, την ΕΕ και τον μπάρμπα-Γιώργη τον Σόρος. Καλοφάγωτα, παιδιά αλλά επιτέλους πάψτε να χρησιμοποιείται τους γκέι αυτής της χώρας για να ικανοποιήσετε τις ιδεοληψίες και την τσέπη σας.

(Το γεγονός πως σε αυτό το αριστερίστικο πανηγύρι συμμετείχαν και κυβερνητικά στελέχη, μας αποδεικνύει, γι' άλλη μια φορά, την κατάντια της ελληνικής κεντροδεξιάς)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου