Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Απαράδεκτο άρθρο στο in.gr

 Του Α.ΣΤΑΛΙΔΗ


Ο τίτλος του άρθρου είναι απαράδεκτος. Βγαλμένος μάλιστα από την μήτρα των ιδεολογικών απωθημένων της αριστεράς, η οποία ήταν κυβέρνησε θέλησε να τα βγάλει (τα απωθημένα) και να παραχωρήσει τμήμα της ελληνικής ταυτότητας σε τρίτους. Κανείς άλλος δεν χρησιμοποίησε μέχρι σήνμερα τον όρο «Μακεδονομάχοι» με τέτοιο απαξιωτικό περιεχόμενο, ούτε σκέτο, ούτε ως «επαγγελματίες μακεδονομάχοι». Ντροπή σας. Οι Μακεδονομάχοι είναι ιστορικές προσωπικότητες και ήρωες της ελληνικής Ιστορίας, οι οποίοι πολέμησαν για την απελευθέρωση και την διατήρηση της ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Δεν είναι μόνο απαράδεκτο, αλλά και άθλιος ο τρόπος του συγγραφέα να θέλει με μανία να «τελειώσει» το ζήτημα γράφοντας πχ ότι «δύσκολα κανείς μπορεί να πιστέψει ότι τόσο σύντομα ένα θέμα που φόρτισε και δίχασε την πολιτική ζωή της χώρας για σχεδόν τρεις δεκαετίες, πλέον απλώς δεν υφίσταται ως τέτοιο». Αν πιστεύει ότι αυτό το θέμα έπαψε να απασχολεί τον κόσμο ή ότι άλλαξε γνώμη, ας κάνει μία δημοσκόπηση να ρωτήσει τους πολίτες αν συμφωνούν σήμερα, 2 χρόνια μετά τις Πρέσπες, με την Συμφωνία, και να τους ρωτήσει πώς αποκαλούν τους γείτονές μας. Παρά την επιμονή

των ελλαδικών ΜΜΕ που έχουν πάθει «βορειομακεδονίδιτα» και δεν χάνουν ευκαιρία να αναφέρουν τον όρο, οι απλοί άνθρωποι σε ποσοστό άνω του 75-80% (όπως προκύθπτει από ηλεκτρονικές δημοσκοπήσεις) χρησιμοποιούν τον όρο «Σκόπια» και «Σκοπιανοί».

Όσο για την «αιτιολόγηση» του άρθρου στο ότι ήταν καλή η Συμφωνία των Πρεσπών, αυτά έχουν ειπωθεί τόσες φορές και δεν προσθέτει τίποτα καινούργιο. Η ιστορική πραγματικότητα δεν αλλάζει από μία υπογραφή το 2018 και επικύρωση το 2019.

Οι όροι Μακεδονία και Μακεδόνες είναι δόκιμοι και συγκροτημένοι από την εποχή του Ομήρου, και ακόμη περισσότερο του Ηροδότου, ο οποίος την όρισε και γεωγραφικά και ιστορικά. Είναι συνυφασμένοι σε απόλυτο βαθμό με τον ελληνισμό και αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του ελληνικού κόσμου. Το ότι μία κυβέρνηση αναγνώρισε διεθνή χρήση του όρου «Μακεδόνας» σε τρίτους, σε μη Έλληνες δηλαδή, θα αποτελεί εις τον αιώνα τον άπαντα, ακρωτηριασμό της ελληνικής ταυτότητας.

Όλοι γνωρίζουν ότι Μακεδόνες είναι οι Έλληνες. Αυτό δεν αλλάζει. Αν οι Σλάβοι γίνουν Μακεδόνες, τότε οι Μακεδόνες τι θα γίνουν;

Επίσης, δεν ισχύει ούτε καν ο εξαναγκασμός λόγω της Συμφωνίας. Επισήμως υπάρχει μία χώρα που ονομάζεται Ντόϋτσλαντ. Και όμως, εμείς όλοι την ονομάζουμε Γερμανία. Τη δε Φραγκία, μόνο εμείς οι Έλληνες την αποκαλούμε Γαλλία. Υπάρχει Σουόμι και Σουίς, αλλά εμείς αδιαφορούμε και λέμε Φινλανδία και Ελβετία. Εμάς δε οι δυτικοί μας ονομάζουν Γραικία και οι Τούρκοι και μερικοί Άραβες Ιωνία (Γιουνάν). Η επίσημη ονομασία δεσμεύει μόνο την διπλωματική αλληλογραφία και κανέναν άλλον.

Το ότι τα ΜΜΕ ενέδωσαν σε μεγάλο βαθμό στο απεχθές όνομα της Συμφωνίας, δεν σημαίνει καθόλου ότι ακολουθεί ο λαός. Βγείτε και ρωτήστε τον.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου