Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Αυτό είναι το "Cuties"

 Του Ε.ΔΑΦΝΟΜΗΛΗ

Αυτό είναι το "Cuties".

Το γνωρίζετε πλέον αφού συζητήθηκε αρκετά.

Αυτό που δεν γνωρίζετε, και δεν γνώριζα κι εγώ μέχρι πριν λίγες ώρες, είναι πως το "Cuties" βραβεύτηκε από το "Sundance Film Festival" (φωτο 2).

Πάμε όμως λίγο πιο πίσω...

Η "γαλλίδα" σκηνοθέτις και παραγωγός κινηματογραφικών έργων Maïmuna Doucouré (φωτο 3), το 2017 βραβεύτηκε από το παραπάνω φεστιβάλ κινηματογράφου για την σεναριακή της ιδέα που αφορούσε το Cuties.

Όλα έβγαιναν καλώς για το φεστιβάλ, καθώς δεν είχε ακόμα ξεσπάσει η θύελλα. Ποιά είναι η θύελλα...;

Βλέπετε...

Πρόεδρος του φεστιβάλ είναι ο γνωστός σε όλους μας ηθοποιός, Ρόμπερτ Ρέντφορντ. Ωστόσο, συνιδρυτής του ιδρύματος Sundance είναι ο Sterling Van Wagenen (φωτο 4), ο οποίος το '19 καταδικάστηκε σε 6ετή φυλάκιση, διότι ασέλγησε πανω σε ένα ανήλικο κοριτσάκι.

Ατυχής στιγμή για τον Wagenen; Οχι. Βλέπετε, ο συγκεκριμένος άνθρωπος και κοντινός φίλος του Ρόμπερτ, είχε ασελγήσει από το 1993 σε βάρος ενός 13χρονου τότε αγοριού, όμως, παρά το γεγονός πως υπήρχε ενοχοποιητικό υλικό, η οικογένεια του αγοριού δεν τον εδίωξε δικαστικώς. Ωστόσο, το 2013 και 2015 ο Wagenen έβαλε χερι σε ένα κοριτσάκι 7 ετών (το 2013) και 9 ετών τη δεύτερη φορά.

Για αυτήν εν τέλει την υπόθεση φυλακίστηκε .

Κι εκεί που περιμένει κανείς πως το Sundance Institute σπιλώθηκε απο μία μεμονωμένη περίπτωση, μαθαίνεις πως και ο Harvey Weinstein (φωτο 5) υπήρξε στενός συνεργάτης του Ινστιτούτου. Θυμίζουμε πως ο Weinstein κατηγορήθηκε απο 87 γυναίκες πως τις κακοποίησε σεξουαλικώς και ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ και το Ινστιτούτο του, προσέτρεξαν αγχωδώς να καταμετρηθούν στο κύμα του #metoo ....

Στις 23 Ιανουαρίου 2020 λοιπόν, το Sundance Film Festival, πιστό στις ιδρυτικές του αξίες, συμπεριέλαβε το Cuties ως μία από τις 3 συνολικά ξενόγλωσσες ταινίες στο πρόγραμμά του και βεβαίως εβράβευσε και την σκηνοθέτιδα, (Maïmuna Doucouré), με το βραβείο σκηνοθεσίας για το έργο ενώ ήταν υποψήφιο για άλλα 3 βραβεία.

Ύστερα, με περγαμηνές βραβείων, το έργο προωθήθηκε στο netflix όπου και προεβλήθη παρά τις αντιδράσεις του κοινού και το hashtag #cancelnetflix.

Χαρακτηριστικά στοιχεία περί της "επιτυχίας" του βραβευμένου αυτού κινηματογραφικού έργου, είναι πως η παραγωγή κόστισε 4 εκατομμύρια δολλάρια και έγραψε μόλις μισό εκατομμύριο και κάτι ψιλά ως έσοδα στο box office. (Κοστίζει η woke βιομηχανία).
Επίσης το έργο αυτό έλαβε 2,2/10 βαθμολογία στο imdb, έλαβε 4% αποδοχή στο google απο τους εγγεγραμμένους χρήστες του και στο rotten tomatoes έλαβε 3% στο σκορ προτιμήσεως.

Βεβαίως είναι μάλλον θεωρία συνωμοσίας αν σκεφτούμε πως δεν είναι σύμπτωση το ότι ένα Ινστιτούτο Φεστιβάλ με συνεργάτες παιδεραστές και βιαστές, στάθηκε μπροστάρης στην ανάδειξη ενός τέτοιου πολιτισμικού δημιουργήματος όπως το "Cuties"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου