Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Εντολές από ραδιοσυχνότητα

 Του Ε.ΔΑΦΝΟΜΗΛΗ

Παρακολουθώ φίλο, γνωστό για την αντιμητσοτακική ρητορική του, ο οποίος εδώ και καιρό γράφει πως ολόκληρο το πολεμικό σκηνικό θα τελειώσει άδοξα σε κάποια αίθουσα με συμβιβαστικες υπογραφές, χωρίς ούτε καν μια πιστολιά για την τιμή των όπλων.

Ομολογουμένως, προσωπικά, διατηρούσα μια ελπίδα, (ενδόμυχο πόθο πείτε το) πως η κλιμάκωση αυτή πιθανώς να λήξει μετά από κάποιο θερμό επεισόδιο, απότοκο της παρατεταμένης περιόδου ετοιμότητας στην οποία βρισκόμαστε. Θεωρούσα πως ακόμα και με την δεδομένη διάβρωση του κοινωνικού και διοικητικού ιστού και την κυριαρχία του μητσοτακικού μετώπου, θα είχαν κάποια δυσκολία να αιτιολογήσουν κάποια συμφωνία με τον εχθρό. (Όπου συμφωνία, σημαίνει μερική ή ολοκληρωτική αποδοχή των απαιτήσεων της Τουρκίας).

Σήμερα λοιπόν ακούγοντας την καθεστωτική "πραβντα", τον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, άκουσα τον Πορτοσαλτε να λέει πως είμαστε ήδη 20 δις μείον, και πως η Τουρκία επίσης διολισθαίνει οικονομικώς, απόδειξη του πόσο συνδεδεμένες είναι οι οικονομίες μας! Δεν ξέρω πόσοι αντιλαμβάνονται το "κλείσιμο ματιού" σε αυτήν την φράση, περί της σύνδεσης των οικονομιών μας, η οποία έχει τόση σχέση με την αλήθεια, όση το φως με το σκοτάδι...

Η Τουρκία βρίσκεται σε μία διαρκή πολεμική υπερεντατική προσπάθεια εδώ και τουλάχιστον μία τετραετία (Ασπιδα του Ευφράτη 2016). Παράλληλα με αυτήν την ενέργεια, άνοιξε μέτωπο στο Ιράκ κατά των Κούρδων, και στην Λιβύη κατά των Λιβυκών δυνάμεων του Χαφτάρ. Αυτό έχει ενα δεδομένο μεγαλο κόστος. Αν συνυπολογίσει κανείς και τις οικονομικές κυρώσεις απο τις ΗΠΑ αλλά και την διεθνή οικονομική κρίση απο τα lockdown, την μείωση κατανάλωσης (και παραγωγής), συν το έλλειμμα εμπιστοσύνης στην τουρκική οικονομία που μεταφράστηκε σε φυγή κεφαλαίου, μπορεί να καταλάβει κανείς πως η οικονομική ολίσθηση της Τουρκίας δεν οφείλεται στην μεταξύ μας διένεξη.

Αντιστοίχως και η Ελλας, διαπιστωμένα έχασε περίπου 15 δις από τα κέρδη του καλοκαιρινού τουρισμού, και αν προστεθούν και άλλα 5 δις από τις συνέπειες του lockdown αντιλαμβάνεται κανείς πως επίσης η δική μας οικονομική ύφεση δεν οφείλεται και δεν συνδέεται άμεσα με την τουρκική οικονομική βύθιση.

Ο Πορτοσάλτε συνέχισε και στις 8:25 (το σημείωσα) ανέφερε επι λέξη...

"Ομως, η ελληνική κοινωνία πρέπει να αρχίσει να προετοιμάζεται..."

Αντε, λέω, θα πει για το ενδεχόμενο πολεμου!

"Να προετοιμάζεται για έναν συμβιβασμό"

...συνέχισε ακάθεκτος από την ραδιοσυχνότητα, να δίνει σήμα στα μητσοτακόσκυλα να προλειάνουν το έδαφος για αυτό που έχει προαποφασιστεί για εμάς χωρίς εμάς...

Να μου το θυμηθείτε, και το ξαναείπα προ ημερών:

Η επερχόμενη προδοσία της ΝΔ, θα κάνει το κουρελόχαρτο των Πρεσπών να μοιάζει με ανέκδοτο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου