Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

Η ψυχολογική προβολή του φεμινισμού

Με τον όρο ψυχολογική προβολή ο Σίγκμουντ Φρόιντ περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο ένα άτομο προβάλλει τις δικές του ανεπιθύμητες σκέψεις και πεποιθήσεις σε κάποιον άλλον. Στον συνεχή ψυχρό πόλεμο κατά των αντρών στον οποίο ο φεμινισμός επιδίδεται εδώ και δεκαετίες, ακόμα και οι πιο προφανής από τις ψυχολογικές προβολές του είναι αδύνατον να αποκαλυφθούν για αυτό που πραγματικά είναι. Ο φεμινισμός ως ιδεολόγημα είναι ειδικά σχεδιασμένος ώστε να προστατεύεται από την λογική. Όπως εξάλλου έχω στο παρελθόν πολλές φορές αναφέρει και οποιοδήποτε άλλο βασικό συστατικό σε ένα θρησκευτικό δόγμα. Δεν μπορείς για παράδειγμα να αποδομήσεις την έννοια του Θεού με την λογική επειδή ο πιστός θα σου επαναλαμβάνει πως υπάρχει αλλά απλά δεν τον βλέπεις επειδή δεν πιστεύεις. Και σε αυτή την ρητορική βασίζεται αποκλειστικά ο φεμινισμός. Σε θεωρήσεις που δεν έχουν κανένα επιστημονικό ή λογικό υπόβαθρο αλλά βασίζονται σε μυωπικές μεταφράσεις για τον κόσμο και τις κοινωνίες. Η λογική δεν είναι λοιπόν το μέσο με το οποίο αυτή η παράνοια μπορεί να καταπολεμηθεί. Και αυτό επειδή θα χρησιμοποιηθεί ως όπλο για να σου αποδείξει το υποτιθέμενο προνόμιο σου, μέσα στον ατελείωτο χορό των δύο μέτρων και σταθμών του φεμινισμού.


Έτσι και εχθές σε άλλον έναν κακό χαμούλη που έγινε για το μισανδρικό ποστ μιας μίσανδρης, δεν είναι φυσικά κάτι καινούργιο. Σε όλη την ιστορία του φεμινισμού η μισανδρία ήταν κανονικοποιημένη, μισανδρικά μανιφέστα που καλούσαν τις γυναίκες να σκοτώνουν άντρες εξυμνούνταν και διδάσκονταν για δεκαετίες στα πανεπιστήμια και στις συγγραφείς τους που είχαν αποπειραθεί να δολοφονήσουν άντρες είχαν απονεμηθεί τίτλοι ηρωίδας από το παγκόσμιο κίνημα γυναικών. Δεν είναι κάτι καινούργιο αυτό που έγινε εχθές. Γίνεται εδώ και δεκαετίες. Μέσα σε έναν ατελείωτο χορό προβοκάτσιας, γκεμπελισμού, συκοφαντίας, απειλής και αμάθειας οι φεμινίστριες προβάλλουν ψυχολογικά την καταπίεση που ασκούν σε οτιδήποτε αμφισβητεί το ανήθικο δόγμα τους στους άντρες και τις γυναίκες που το αμφισβητούν. Με οργανωμένες επιθέσεις, με ολόκληρα γκρουπ που συνωμοτούν, με δίκτυα συκοφαντίας που απειλούν και συκοφαντούν προσπαθούν να μας πείσουν πως αγωνίζονται για την ηθική, την ισότητα και την ελευθερία. “Αν σας είπε κάτι το κείμενό μου, αν νιώσατε πιο δυνατές βλέποντας εσάς μέσα σε αυτό, θέλω να σας ζητήσω μια χάρη. Να ρίξουμε αυτή τη σελίδα” μας εξηγεί η μίσανδρη φίλη λίγο πριν μας πει φυσικά πως οι μισανδρικές της δηλώσεις απέναντι στα αρσενικά βρέφη δεν ήταν τίποτε άλλο πέρα από ένα “αστείο” που εμείς οι υπόλοιποι δεν καταλάβαμε. “Ρίξτε αυτή τη σελίδα. Γιατί αυτοί είναι 130 αλλά εμείς 12.000” μας λέει επιδεικνύοντας έτσι περίτρανα πως το υποτιθέμενο θύμα που ζει στην υποτιθέμενη φαντασιακή καταπίεση των κοινωνιών μας, όχι μόνο έχει την υποστήριξη της κοινωνίας αλλά την χρησιμοποιεί για να λογοκρίνει τους υποτιθέμενους καταπιεστές της και οτιδήποτε αμφισβητεί την μισανδρική της ατζέντα. Μέσα από την μέθη της προσωρινής δύναμης που της έδωσε η μισανδρική λίβελος που έγραψε χρησιμοποιεί τα 5 λεπτά δημοσιότητας που έχει για να ασκήσει λογοκρισία, συκοφαντία και να καλλιεργήσει την νοοτροπία του όχλου με περίσσια ηθική αγανάκτηση απέναντι σε όποιον την αμφισβητεί. Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο του φεμινισμού. Απροσπέλαστο από λογική, από συνέπεια και από ηθική και και φερέφωνο της λογοκρισίας, της συκοφαντίας και της αβάστακτης μισανδρίας που καλλιεργείται εδώ και δεκαετίες. Και που προσπαθεί να προβάλλει ψυχολογικά στους ιδεολογικούς εχθρούς του την καταπίεση, την λογοκρισία, το μίσος και την ανελευθερία που πρεσβεύει. Και όπως όλα τα κτήνη τρομάζει από την έλλειψη φόβου. 
κανείς από τους υποστηριχτές της δεν μπορούσε καν να κατανοήσει το μέγεθος της μισανδρίας της όταν αυτή δημόσια εξηγούσε πως τα αρσενικά βρέφη της προκαλούν δυσφορία. Έχουμε δηλαδή μια ξεκάθαρη μισανδρική δήλωση η οποία όμως έχει τεράστια αντίσταση στην λογική. Καμία φεμινίστρια και κανένας φεμινιστής δεν το βλέπει για αυτό που πραγματικά είναι ή και ακόμα δεν το βλέπει καν. Η ηθική υπεροχή είναι ήδη κατοχυρωμένη για τις φεμινίστριες, η υποθετική τους καταπίεση πιστοποιημένη και άρα οποιαδήποτε ανηθικότητα από μέρους τους καθίσταται αόρατη. Και αυτό

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου